Ειδήσεις

Επαφές του υφυπουργού Μ. Παπαδόπουλου με τον ιατρικό κόσμο

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπεύθυνου τομέα Υγείας της ΝΟ.ΔΕ Δωδεκανήσου κ. Ηλία Τσέρκη με τον Υφυπουργό Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ Μιχάλη Παπαδόπουλο παρουσία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Χρήστου Μαντά.

Θέσαμε διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον ιατρικό κλάδο στην περιοχή μας, αρμοδιότητας του συγκεκριμένου υπουργείου.

Η Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή συνεδριάζει στη Ρόδο με αποτέλεσμα να υπάρχει μετακίνηση όλων των νησιωτών για την ανανέωση της άδειας οδήγησης. Ειδικά με την πρόσφατη νομοθεσία όπου οι 80 ετών και άνω, εξετάζονται ανά διετία από τους πέντε ιατρούς της συγκεκριμένης επιτροπής, η προσέλευση έγινε μαζικότερη δυσκολεύοντας τη ζωή των νησιωτών. Αιτηθήκαμε την δημιουργία δεύτερης επιτροπής με έδρα την Κω ή την Κάλυμνο. Αίτημα, το οποίο έγινε δεκτό από τον Υφυπουργό και δεσμεύτηκε να δοθεί άμεση λύση σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Συζητήσαμε τη θέσπιση συλλογικής σύμβασης εργασίας των ιατρών με το Υπουργείο Μεταφορών ή την Περιφέρεια και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους σχετικά με την Πρωτοβάθμια Ιατρική Εξέταση. Εκθέσαμε σειρά επιχειρημάτων που αποδεικνύει πιο χρήσιμη και λειτουργική αυτή την εργασιακή σχέση αφού εξασφαλίζουμε την συνεχή ενημέρωση των ιατρών σε ετήσια βάση, με αρμόδιο τον Ιατρικό Σύλλογο.

Ζητήσαμε τη δημιουργία ευέλικτων κανόνων για τις διακομιδές με την ακτοπλοΐα και την αεροπλοΐα. Το υπάρχων σύστημα δυσκολεύει αρκετά τις μετακινήσεις των ασθενών αφού υπάρχει σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών και προϋποθέσεων. Αποτέλεσμα να δυσκολεύουν το έργο των συναδέλφων και οι ασθενείς να χάνουν χρόνο μέχρι την παραπομπή σε Δευτεροβάθμια δομή, αν δεν είναι επείγων περιστατικό για να διακομισθούν μέσω αεροδιακομιδής του ΕΚΑΒ.

Τέλος, θέσαμε το ζήτημα της παρουσίας ιατρού στα επιβατικά πλοία, θεσμός που υπήρχε από το 2005 και ατόνησε τα τελευταία χρόνια.

Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό κ. Παπαδόπουλο Μιχαήλ για την ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε για όλα αυτά τα ζητήματα και ευελπιστούμε στην άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων.

Ο Υπεύθυνος τομέα Υγείας ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου
Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου