Ειδήσεις

“Πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής 2016-2017 ή Προεκλογικό πρόγραμμα 2019; “

Έγινε την προηγούμενη Κυριακή η τακτική ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Ρόδου για να παρουσιασθούν τα πεπραγμένα της δημοτικής Αρχής για τα έτη 2016 και 2017.

Όπως είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ απέχω από τις συνεδριάσεις του σώματος σχεδόν ένα χρόνο μιας και δεν βρίσκω κάποιο ενδιαφέρον θέμα από αυτά που συζητούνται τα οποία έχουν όλα το χαρακτήρα του τυπικού. Τίποτα ουσιαστικό.

Με βάση τα θέματα που συζητήθηκαν αυτό το διάστημα στο Δ.Σ λογικό είναι και τα πεπραγμένα της δημοτικής Αρχής να κινούνται στη σφαίρα του φανταστικού

Τα πεπραγμένα της όποιας δημοτικής Αρχής κρίνονται βάση το πρόγραμμα το οποίο η παράταξη του δημάρχου παρουσίασε στους δημότες της πόλης, για το οποίο και ψηφίσθηκε.

Εγώ, αντίθετα με όσους δήλωσαν ευτυχείς για τον απολογισμό, δεν αισθάνομαι καθόλου ευτυχής

Παρότι στο τέλος της εισήγησής ο κ. δήμαρχος παραδέχθηκε ότι έγιναν λιγότερα πράγματα από όσα θα μπορούσαν να έχουν γίνει, ομολογώ πως εκπλήττομαι από την αυταρέσκεια της δημοτικής αρχής. Που σημαίνει πως ή έχει αποκοπεί εντελώς από την κοινωνία και δεν γνωρίζει την άποψή της, ή πως απλά προσπαθεί να την παραπλανήσει.

Οποιοδήποτε όμως από τα δυο και να συμβαίνει κύριοι της δημοτικής Αρχής, να είσθε βέβαιοι πως σε λίγο θα αναγκάζεσθε να κυκλοφορείτε νύχτα …

Κι ο λόγος της κοινωνικής δυσαρέσκειας έχει να κάνει με το γεγονός, πως όχι μόνο δεν λύσατε κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά αντίθετα προκαλέσατε νέα, που κάνουν τη ζωή των δημοτών δυσκολότερη, σε μια ήδη πολύ δύσκολη συγκυρία.

Στην μέχρι τώρα θητεία της η σημερινή δημοτική Αρχή δεν σχεδίασε και δεν δρομολόγησε αξιόλογα έργα, έργα πνοής από αυτά που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Αναλώθηκε σε αναρίθμητες μικρές εργολαβίες, οι περισσότερες με απ’ ευθείας αναθέσεις, όπως παρουσιάζεται και μέσα από την εισήγησή της στο Δ.Σ. 3,5 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της

Μόνιμη αναφορά στην αδυναμία εκτέλεσης σοβαρών έργων που έχει ανάγκη ο τόπος η οικονομική κατάσταση της χώρας που συμπαρασύρει και τα οικονομικά του Δήμου.

Τι έκανε όμως η δημοτική Αρχή  για την ανόρθωση των οικονομικών του δήμου ?

Αξιοποιήθηκαν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου ?

Νέα Αγορά, Καρνάγιο, Ακίνητο της ΡΟΔΑ, Ακίνητο στη Ρένη, Έλαφος – Ελαφίνα, Ακίνητο Δαματριάς, Παλαιά Σφαγεία,  Αξιοποίηση του Φράγματος Γαδουρά για κατασκευή μικρού Υδροηλεκτρικού   έργου και τόσα άλλα.

Αν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε έργα ολοκληρώστε εκείνα που είχαν σχεδιασθεί από άλλες δημοτικές Αρχές.

Δεν είναι κακό η αντιγραφή αν στοχεύει στην πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης .

Το Καρνάγιο της Ρόδου ακόμη παραμένει πληγή στο σώμα της πόλης . . Επικαιροποιήστε τα τεύχη δημοπράτησης του Καρνάγιο και δημοπρατήστε το  .

Δημοπρατήστε την αξιοποίηση του ακινήτου της ΡΟΔΑ το οποίο πέραν όλων των άλλων θα αναπλάσει την περιοχή του Αγίου Ιωάννη.

Η πρόταση αξιοποίησής του υπάρχει στο γραφείο του  κ δημάρχου  .

Η πρόταση αξιοποίησης των καταστημάτων της Νέας Αγοράς και του Νεώριο είναι επίσης στο γραφείο του κ. δημάρχου Επικαιροποιήστε τις μελέτες και βρείτε επενδυτές μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

Λύστε το πρόβλημα παρκινγκ  δημοπρατώντας τις έτοιμες μελέτες μετά από την επικαιροποίησή τους . Αναγεννήστε την εταιρεία «ΠΑΡΚΙΝΓΚ Α.Ε.»

Υπάρχουν ακόμη τα ακίνητα στη Ρένη, στο Ασγούρου, το ακίνητο των παλαιών Σφαγείων (από το οποίο εκδιώξατε τον ενοικιαστή και έχασε ο δήμος ενοίκια 60.000 € το έτος) και τόσα άλλα.

Η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του τόπου πέραν των εσόδων που θα εισρεύσουν στα ταμεία του δήμου θα δημιουργήσουν και μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας

Αντί όμως της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας βλέπουμε να χάνονται έσοδα από το Θέρμαι, τα καταστήματα της Νέας Αγοράς, τα καταστήματα του Νεώριο  αλλά και να δημιουργούνται σκοτεινά σημεία στην πόλη που φημίζεται για το φως

Το νησί δώρο του Δία στον Θεό του Ήλιου τον Απόλλωνα .

Πέραν των οικονομικών απωλειών που υφίσταται ο δήμος βλέπουμε εν μέσω της πλέον σκληρής οικονομικής κατάστασης που βιώνει ο Ελληνικός λαός ο δήμος Ρόδου, η πλησιέστερη προς τον πολίτη Αρχή, να λειτουργεί με τρόπο τέτοιο που αντί να στηρίζει επιβαρύνει τα οικονομικά των νοικοκυριών .

Και για να γίνω σαφέστερος προ μηνών με απόφαση του Δ.Σ. επιβαρύνθηκαν οι πολίτες της Ρόδου με τέλη έργων της ΔΕΥΑΡ κατά 80% για έξι επιπλέον έτη

Οι διακοπές στην υδροδότηση, την  τελευταία τουριστική περίοδο, ήταν ένα δυνατό κτύπημα κατά του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου και κατά των επιχειρηματιών του τουρισμού.

Κύριοι της δημοτικής Αρχής

Αλλάξτε πορεία. Άλλα περιμένει ο δημότης από τη δημοτική του Αρχή.

Συμπαράσταση περιμένει όχι επιπλέον επιβαρύνσεις

Παρουσιάσατε την περασμένη Κυριακή έναν απολογισμό έργου της διετίας 2016 – 2017 ο οποίος παρουσιάζεται μέσα από 169 σελίδες.

Και μόνον από την αναφορά στον αριθμό των σελίδων που τον συγκροτούν θα πίστευε κάποιος ξένος με τη Ρόδο ότι εδώ έγινε κοσμογονία.

Τι κρίμα όμως.

Είναι ένα πόνημα, ένας ολόκληρος τόμος, κυρίως από φιλολογικές αναφορές σε διάφορες δράσεις που ΘΑ κάνει ο δήμος πολλές από τις οποίες έχουν τον ίδιο στόχο με αυτόν της Κυβέρνησης.

Να γίνουν οι κάτοικοι του νησιού όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες επιδοματούχοι.

Εξαιρετικό έργο η διανομή επιδομάτων από χρήματα τα οποία σας δίνει το Κράτος μαζί με τον κατάλογο των δικαιούχων. Δηλαδή εκτελείτε το έργο ενός ταχυδρόμου, Το ίδιο και με τα πορτοκάλια και άλλα φρούτα που σας έστειλαν.

Δηλαδή κάνετε αναφορά με υπερηφάνεια στο γεγονός ότι βοηθάτε στην αποδόμηση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αισθάνεστε και υπερήφανοι γι’ αυτό

Παρουσιάζετε ως έργο της δημοτικής Αρχής την αποδοχή της κοινωνικής δράσης της εταιρείας ASSETOGILVY («COCA-COLA 3E»), για την αναδιαμόρφωση/ ανάπλασης του αύλειου χώρου του Α’ Δ.Π.Σ. Αγίου Νικολάου Ρόδου, με τίτλο «Παίζω και Μαθαίνω, και κοινωνικές Δράσεις για το παιδί/Αύρα», 15/06/2016. Προσφορά νερού «Αύρα» που κάλυψαν τις ανάγκες των μικρών μαθητών

Θεωρείτε ως έργο της δημοτικής Αρχής την ολοκλήρωση των μελετών και τη σταδιακή συμβασιοποίηση για τα ανταποδοτικά έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης της ΔΕΗ στην Νότια Ρόδο προϋπολογισμού 4.300.000  €

Είναι αυτά έργα της δημοτικής Αρχής  ?

Γίνεται αναφορά με στόμφο στη λειτουργία  του συσσιτίου στο παλαιό Νοσοκομείο και του Κοινωνικού Φαρμακείου αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι έργα δικά σας, εκτός και αν θεωρείτε ότι είναι κατόρθωμα η συνέχιση της λειτουργίας δομών που άλλοι έστησαν για να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες που τα μνημόνια δημιούργησαν στους Έλληνες.

Στον τομέα της καθαριότητας αντί να ζητήσετε συγνώμη από τους κατοίκους της Ρόδου για την μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστησαν το παρουσιάζετε και ως μοναδική επιτυχία της δημοτικής Αρχής.

Τελευταία παραδώσατε και την ανακύκλωση και επεξεργασία των στερεών αποβλήτων σε τρίτους ομολογώντας την αδυναμία σας να λειτουργήσετε ένα έργο που κατασκευάσθηκε με χρήματα της Ε.Ε.

Υπάρχει και η πρόταση του καθηγητού κ. Ν. Θέμελη στο γραφείο του κ. δημάρχου για το εργοστάσιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων αλλά παραμένει και αυτή αναξιοποίητη όπως και τόσες άλλες μελέτες

Στον τομέα της παραγωγής έργων (Τ.Υ.) με καμάρι αναφέρετε ότι το 2016 εκτελέσθηκαν έργα ύψους περίπου 2,5 εκ. € και το 2017 έργα ύψους 6 εκ. €

Εννοείται ασφαλώς ότι σ’ αυτά περιλαμβάνονται και τα συμβασιοποιημένα όχι μόνον τα εκτελεσθέντα

Με τέτοιο οργασμό παραγωγής έργου είναι κατανοητό γιατί η Ρόδος αλλάζει.

Γιατί πράγματι αλλάζει αλλά προς το χειρότερο.

Στα έργα του λιμενικού ταμείου αναφέρονται και έργα που έγιναν στο λιμάνι της Ακαντιάς, κάντε μια βόλτα από εκεί. Αλλά πριν πάτε να γνωρίζετε ότι τα κιγκλιδώματα δεν είναι κόκκινα, έγιναν κόκκινα από τη σκουριά, το χρώμα τους ήταν μαύρο

Στο πόνημα των 169 σελίδων υπάρχει και ειδική αναφορά στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!

Αντιγράφω την αναφορά στην Ανάπτυξη από τα πεπραγμένα της δημοτικής Αρχής 2016 – 2017   ¨

« Ο Δήμος Ρόδου ακολουθεί με σύνεση, όραμα, και προγραμματισμό μια αναπτυξιακή πολιτική που βασίζεται στους εξής άξονες:

  1. Στήριξη της μικρής και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
  2. Αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας με αναπτυξιακό πρόσημο προς όφελος των δημοτών
  3. Προσέλκυση επενδύσεων στο νησί
  4. Ρύθμιση των εμπορικών δραστηριοτήτων
  5. Εξασφάλιση περιβάλλοντος για δημιουργία σταθερών θέσεων απασχόλησης χωρίς να επιβαρύνονται τα ταμεία του Δήμου »

Αφελής ερώτηση ποιο από αυτά έχει υλοποιηθεί

Και δεύτερη αφελής ερώτηση : Την Κυριακή έγινε συζήτηση για τα πεπραγμένα της δημοτικής Αρχής ή μήπως παρουσιάσθηκε το προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Δημάρχου για τις επόμενες εκλογές ?

Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στο πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό που παρουσιάσθηκε και να παραδεχθώ ότι πραγματικά κανείς προηγούμενος δήμαρχος της πόλης δεν μπορεί να ανταγωνισθεί στη φωτογραφεία τη σημερινή δημοτική Αρχή   .

Είσθε ασυναγώνιστοι

Χατζής Ν. Χατζηευθυμίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου