Ειδήσεις

Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου: “Για τον Ξενοδόχο Γιώργο Γεωργιάδη”

Η μεγάλη οικογένεια των ξενοδόχων της Ρόδου έχασε ένα από τα σημαντικότερα και πιο αγαπητά μέλη της. Σαν «χορτασμένος άρχοντας», όπως του άρεσε να μνημονεύει το σχετικό απόφθεγμα του Νίκου Καζαντζάκη, έφυγε την Καθαρά Δευτέρα ο καλός συνάδελφος και φίλος Γιώργος Γεωργιάδης. Έφυγε με την χαρά που γερνούσε, όταν άλλοι δεν τα κατάφερναν…

Ένας πολίτης του κόσμου που ρίζωσε στη Ρόδο. Έζησε κι αγάπησε το νησί μας κι έγινε Ροδίτης. Υπήρξε πρωτοπόρος στην άνθιση του Ροδιακού Τουρισμού κι έδωσε παράδειγμα για το τι σημαίνει φιλοξενία και σεβασμός στον επισκέπτη.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης υπήρξε ένας βαθιά σκεπτόμενος άνθρωπος, με ευρύτητα πνεύματος, με ανοιχτούς ορίζοντες σκέψης. Ευθύς και ειλικρινής στις σχέσεις και στις συναναστροφές του. Πάντα με άποψη κι επιχειρήματα για τον τόπο μας. Τολμηρός οραματιστής στην επιχειρηματικότητα και αντισυμβατικός λάτρης της ζωής, δίδαξε όλους εμάς τους νεώτερους πως στη ζωή τελικά αυτό που έχει αξία, είναι να είσαι ο εαυτός σου.

Γι’ αυτό και η καλύτερη απόδοση τιμής στη μνήμη του είναι να σηκώσουμε τη Ρόδο μας ψηλότερα, να την κάνουμε αυτό που πραγματικά μπορεί να γίνει, για να τη βλέπει και να χαίρεται από ψηλά η ψυχή του.

Με τις σκέψεις αυτές, με θλίψη, με αγάπη και σεβασμό αποχαιρετούμε το συνάδελφό μας Γιώργο Γεωργιάδη.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου