Ειδήσεις

Δημοπρατήθηκαν από το Δήμο 159 θέσεις στις παραλίες – Εξωφρενικές τιμές σε αρκετές περιπτώσεις!

Σε καλό κλίμα, χωρίς πολλά…. «παρατράγουδα» (πλην ελαχίστων περιπτώσεων) και με την συμμετοχή δεκάδων ενδιαφερομένων που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε ομπρέλες, θαλάσσια μέσα αναψυχής και καντίνες στις παραλίες, πραγματοποιήθηκε χθες από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, η διαδικασία δημοπράτησης, για τη μίσθωση χώρων διαφόρων δραστηριοτήτων στις παραλίες όλου του νησιού της Ρόδου.
Η χτεσινή διαδικασία, όπως είχε ανακοινώσει σχετικά και η δημοτική αρχή, αφορούσε τις παραλίες εκτός πόλεως Ρόδου συν δύο στο Ζέφυρος και στο Sunwing που παραχωρήθηκαν προς εκμετάλλευση στον Δήμο Ρόδου.
Η παραχώρηση τους, φέτος γίνεται για δύο χρόνια και η διαδικασία δημοπράτησης των παραλιών γίνεται πολύ νωρίτερα χρονολογικά, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Από νωρίς χτες το πρωί, δεκάδες επιτηδευματίες κατέκλυσαν τους χώρους του Δημαρχείου, για να λάβουν μέρος στην διαδικασία δημοπρασιών. Υπήρξε έντονος προβληματισμός για τις αλλαγές στις διαδικασίες ενώ πάρα πολλοί από όσους έλαβαν μέρος, εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια για τις απαιτήσεις που έχουν αλλάξει εντελώς σε σχέση με άλλες εποχές.
Αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προέβη στις εξής ανακοινώσεις:
«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ημέρα των διαγωνισμών εκμίσθωσης ομπρελών, καντινών και θαλασσίων μέσων αναψυχής για όλο το υπόλοιπο νησί και ένα κομμάτι της δημοτικής ενότητας Ρόδου που αφορούσε τις περιοχές Ζέφυρος και Sunwing.
Συνολικά δημοπρατήθηκαν 159 θέσεις εκ των οποίων οι 37 ήταν άγονες (οι 122 εκπλειστηριάστηκαν). Τα συνολικά έσοδα από αυτή την διαδικασία, υπολογίζεται ότι είναι 1,4εκ. ευρώ για δύο χρόνια σύμφωνα με τις νέες αλλαγές που έγιναν στην κείμενη νομοθεσία. Οι επόμενες δημοπρασίες για την πόλη της Ρόδου – δημοτική ενότητα Ρόδου, θα πραγματοποιηθούν στις 28 Φεβρουαρίου 2018, επίσης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου» ανέφερε, συγχαίροντας τους συνεργάτες του Δήμου Ρόδου όπως η νομική υπηρεσία, οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποι της ΔΕΡΜ Α.Ε.
Δεν έλειψαν πάντως οι «εντάσεις» κάποιες στιγμές, όταν γίνονταν οι δημοπρασίες για πόστα που βρίσκονται στις περιοχές της Καλλιθέας, της Λάρδου και στ’ Αφάντου όπου οι τιμές ανέβηκαν στα… ύψη.
«Στην Γλίστρα Λάρδου, η ανώτερη τιμή έφτασε στα 48.500 ευρώ (από 19.760 ευρώ) για δύο χρόνια, για ομπρέλες. Σε άλλη περιοχή στην παραλία ‘Καθαρά’ η τιμή έφτασε στις 13.000 ευρώ (από 9.000 ευρώ που ήταν) για δύο χρόνια, στα Κολύμπια για μία καντίνα και ομπρέλες η τιμή έφτασε στις 20.000 ευρώ (από 15.000 ευρώ) για δύο χρόνια. Οι διαφοροποιήσεις δεν παρουσίασαν τεράστιες αποκλίσεις σε σχέση με άλλες χρονιές» όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος.
Φέτος, οι δημοπρασίες έγιναν για δύο χρόνια και απαιτούσαν περισσότερα έγγραφα, βεβαιώσεις, εγγυητικές επιταγές κ.λπ. ενώ κάποιοι επιτηδευματίες όπως οι ομπρελάδες στην περιοχή Ιαλυσού, θεώρησαν ότι αδικήθηκαν από τις αλλαγές στον νόμο.
Σήμερα, θα γίνουν οι δημοπρασίες για την πόλη της Ρόδου, ενώ σύμφωνα με τον κ. Διακοσταματίου, για όσα πόστα δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και απέβησαν άγονοι οι διαγωνισμοί, θα επαναληφθούν εν ευθέτω χρόνω.
«Πρέπει να επανεξεταστούν κάποιες περιπτώσεις. Θα γίνουν επαναληπτικές δημοπρασίες και θα προχωρήσουμε στους απαραίτητους ελέγχους από την υπηρεσία μας για την πραγματική κατάσταση».
Όπως είπε, η υψηλότερη τιμή που εμφανίσθηκε ήταν αυτή στην Γλίστρα Λάρδου που έφτασε τα 48.500 ευρώ για ομπρέλες, ενώ ο Δήμος Ρόδου, εμφανίζεται ικανοποιημένος από τα έσοδα που θα αγγίξουν 3εκ. ευρώ συν τα προτιμησιακά –συνολικά για δύο χρόνια, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου