Αθώοι παράνομης κατάληψης δημοσίου κτήματος και παράβασης του άρθρου 280 Ν.Δ. 86/69 κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο δήμαρχος (σε αργία) της Μεγίστης κ. Παύλος Πανηγύρης και η μητέρα του κ. Ειρήνη Πανηγύρη.
Κατηγορήθηκαν συγκεκριμένα ως υπαίτιοι ότι την 29-06-2013 στη θέση «Μανδράκι» Μεγίστης ο πρώτος προέβη παρανόμως στην αυθαίρετη κατάληψη δημόσιας βραχώδους χορτολιβαδικής έκτασης, η οποία βρίσκεται αναμφισβήτητα υπό την κυριότητα του ελληνικού δημοσίου, δια της περίφραξης με συρματόπλεγμα και σιδηροπασσάλους, με σκοπό την εκμετάλλευση και την απόκτηση δικαιωμάτων κατοχής και κυριότητας.
Η μητέρα του εφέρετο ότι με το υπ’ αριθμ. 19214/12-12-12 συμβόλαιο γονικής παροχής ακινήτου, προέβη σε παράνομη μεταβίβαση βραχώδους χορτολιβαδικής έκτσης εμβαδού 733 τ.μ., η οποία κατά τεκμήριο ανήκει στο Δημόσιο, στον γιό της.
Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ωστόσο ότι το ακίνητο ανήκει πράγματι στην οικογένεια γεγονός που δέχτηκε το Εφετείο Δωδεκανήσου με άλλη του απόφαση ενώ περαιτέρω δεν προέκυψε ότι υπάγεται στα προστατευόμενα από την δασική νομοθεσία καθώς είναι βραχώδες.
Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ