Άλλαξε η διαδικασία για την δημοπρασία σκαφών τα οποία έχουν κατασχεθεί από το Λιμενικό Σώμα.
Με βάση τις νεότερες οδηγίες, από φέτος θα μπορούν να γίνονται πλειοδοτικές δημοπρασίες για διάφορα σκάφη σε όλη την χώρα. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για να μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, όσοι θέλουν να αποκτήσουν ένα σκάφος μέσα από μια τέτοια διαδικασία, συμμετέχοντας σε τηλεφωνική δημοπρασία, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας εκτός της πρωτεύουσας –με την προϋπόθεση να είναι σε συνεργασία με το Τελωνείο για τις απαραίτητες προετοιμασίες (προκαταβολή για συμμετοχή, κατάθεση εγγράφων, κ.λπ.)
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σκάφη τα οποία έχει κατασχέσει το Λιμενικό Σώμα για διάφορους λόγους (μεταφορά προσφύγων κ.λπ.) μέχρι πρότινος, έβγαιναν στο «σφυρί» σε πλειστηριασμούς που γίνονταν μόνον στην Αθήνα.
Από τώρα και στο εξής, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα χρειάζεται να μεταβούν στην πρωτεύουσα. Θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με το Τελωνείo της Ρόδου, να ενημερώνονται για τις ημερομηνίες που γίνονται αυτοί οι πλειστηριασμοί, να λαμβάνουν γνώση για τα σκάφη με φωτογραφίες, για τις τιμές εκκίνησης και όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες και όταν θα βρίσκεται σε εξέλιξη ο πλειστηριασμός, θα μπορούν να παρεμβαίνουν τηλεφωνικώς για να κάνουν τις προσφορές τους.

Μετά τα Πάσχα
οι δημοπρασίες
για αυτοκίνητα
Όσον αφορά τις πλειοδοτικές δημοπρασίες οχημάτων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού –πρώην ΟΔΔΥ που γίνονται στο Τελωνείο της Ρόδου, σύμφωνα με πληροφορίες της «δ» η επόμενη προγραμματίζεται να γίνει μετά τις γιορτές του Πάσχα, ενώ ήδη έχουν συγκεντρωθεί αρκετά κατασχεμμένα αυτοκίνητα.
Θυμίζουμε, πως τα οχήματα που βγαίνουν σε πλειοδοτικές δημοπρασίες στο Τελωνείο, είναι είτε κατασχεμμένα από παραβάσεις, είτε έχουν κλείσει τον κύκλο της ζωής τους, είτε είναι εγκαταλειμμένα.
Στην τελευταία δημοπρασία που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, για την κατηγορία των οχημάτων ‘τέλους κύκλου ζωής’, όπως ονομάζονται, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, για όσα εκ των οχημάτων δεν πωλήθηκαν, φυλάσσονται στις αποθήκες του Τελωνείου της Ρόδου μέχρι να βγουν ξανά σε δημοπρασία σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.
Μεταξύ των δεσμευμένων οχημάτων υπάρχουν και μερικά από δημόσιες υπηρεσίες (όπως π.χ. Δήμος Ρόδου ή άλλη υπηρεσία για κάποιες παραβάσεις ή άλλους λόγους).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ