Ειδήσεις

Λίστα με 300.000 ύποπτους φοροδιαφυγής ξεσκονίζουν οι αρχές

Μια σούπερ λίστα με 300 χιλιάδες ονόματα υπόπτων για φοροδιαφυγή και πάνω από 1 εκατ. ΑΦΜ έχουν συντάξει οι οικονομικοί εισαγγελείς και θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για το κυνήγι της φοροδιαφυγής που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Πρώτο Θέμα οι 300.000 Έλληνες που περιλαμβάνονται στη στην συγκεκριμένη λίστα που φέρονται να έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρής θα ελεγχούν για να διαπιστωθεί αν τα χρήματα που έχουν στους λογαριασμούς τους είναι νόμιμα ή όχι.

Η διαφορά ανάμεσα στα 300.000 πρόσωπα και στο 1 εκατ. ΑΦΜ προκύπτει καθώς πολλοί τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν πάνω από έναν δικαιούχο.

Οι λογαριασμοί αφορούν καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ την περίοδο 2002- 20012 σε ελληνική τράπεζα ή μεταφορά άνω των 100.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού την ίδια περίοδο.

Τον έλεγχο έχει αναλάβει 20μελής ομάδα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου