Ειδήσεις

Στήριξη της αλιευτικής προσπάθειας με αύξηση και βιώσιμη διαχείριση των αποθεμάτων της συμιακής γαρίδας

O Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή την έγκριση του ερευνητικού προγράμματος του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου για το συμιακό γαριδάκι, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«H ηθική ικανοποίηση που αισθάνομαι είναι μεγάλη, θέλω να ευχαριστήσω όσους αποτίμησαν και εκτίμησαν θετικά την προσπάθειά μου.

Η έγκριση χρηματοδότησης αυτού του ερευνητικού προγράμματος, έχει πολλαπλή σημασία και διάσταση:
– Συμβάλλει στη βιώσιμη διαχείριση των αποθεμάτων της συμιακής γαρίδας με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει υπεραλίευση, αλλά και ότι θα επιλεγούν πρακτικές που θα αυξήσουν αυτά τα αποθέματα.

– Επιδιώκει να στηρίξει ουσιαστικά, πλέον, την αλιευτική προσπάθεια και τον ίδιο τον κλάδο. Για να μπορέσει να επιβιώσει και να έχει προοπτική στο μέλλον ο κλάδος των αλιέων. Η έρευνα δεν μπορεί να γίνεται ερήμην αυτών των ανθρώπων.

Το ερευνητικό πρόγραμμα σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί, να στηρίξει την αλιευτική προσπάθεια και να διασφαλίσει την οικονομική της βιωσιμότητα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Χατζηιωάννου, με τον οποίο είχαμε μία αποδοτική και εποικοδομητική συνεργασία στην προσπάθεια ένταξης και χρηματοδότησης του συγκεκριμένου προγράμματος.
Επισημαίνω, επίσης, την ανάγκη στήριξης του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου, αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιστημονικές και ερευνητικές υποδομές του νησιού μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν προσπάθειες και πρωτοβουλίες που θα αναλάβω στο άμεσο μέλλον.
Στην προοπτική της Γαλάζιας Ανάπτυξης των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών, επιστημονικά και ερευνητικά κέντρα, όπως ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου, θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου