Τοπικές Ειδήσεις

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η υπόθεση της ΡΟΔΩΝ Α.Ε.

Στην επόμενη συνεδρίαση (πιθανόν) του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου θα έρθει η υπόθεση με την εκκαθάριση της ΡΟΔΩΝ Α.Ε. –η οποία προχωρά και βαδίζει προς την επίλυσή της.
Αυτό υπογράμμισε χτες, σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ο ένας από τους εκκαθαριστές (και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Νέων Τεχνολογιών και Πληροφορικής.) κ. Σπύρος Σπυρόπουλος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι επιτέλους θα δοθεί μια τελική λύση σε αυτή την ταλαιπωρημένη υπόθεση.
«Επί της ουσίας, έχουμε καταλήξει και περιμένουμε την επιβεβαίωση από τους νομικούς μας, για το ποιοι διασφαλίζουν το δικαίωμα να πληρωθούν από την ΡΟΔΩΝ Α.Ε. Το κομμάτι με τις οφειλές της εταιρείας προς το δημόσιο είναι δεδομένο.
Οι εκκαθαριστές, ετοιμάζουν μια αναλυτική και εκτενή εισήγηση την οποία θα φέρουν στο δημοτικό συμβούλιο, τεκμηριωμένη τόσο από τους νομικούς, όσο και από τους ορκωτούς λογιστές.
Η σχετική εισήγηση που θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, θα προτείνει τη λύση που είναι ο καθορισμός των οφειλών, η ρύθμιση και αποπληρωμή αυτών και όλες τις επόμενες κινήσεις και διαδικασίες, ώστε να προχωρήσουμε στη λύση (Λύση – Εκκαθάριση).
Έχουμε ολοκληρώσει το κομμάτι του ενεργητικού (λογιστικές εγγραφές οι οποίες έχουν ήδη γίνει), ενώ το κομμάτι του παθητικού (οι οφειλές) έχουν καθοριστεί. Τα επόμενα βήματα είναι τυπικά –αφού δοθούν και τα χρήματα για να πληρωθούν οι οφειλές.
Η ΡΟΔΩΝ Α.Ε. βιώνει μια τραγική κατάσταση στα δύο τελευταία χρόνια, αφού όπως είναι γνωστό, τα έσοδα αυτής της εταιρείας προέρχονται από ενοίκια. Επί δύο χρόνια, σημειώθηκε ‘κούρεμα’ στα ενοίκια με έκπτωση 80% και 100%. Συνεπώς, χωρίς έσοδα δεν μπορούσαν να πληρωθούν οι οφειλές.
Την ίδια ώρα, το κράτος δεν παρείχε καμία ευνοϊκή ρύθμιση ή διευκόλυνση (επειδή είναι δημοτική επιχείρηση). Ζητήσαμε βοήθεια, αλλά δεν βρήκαμε καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση.
Σημειώθηκαν πολλές δυσκολίες αλλά με λογιστικές πρωτοβουλίες και με νόμιμα μέσα, φροντίσαμε και τις αντιμετωπίσαμε. Στο δημοτικό συμβούλιο, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση με λεπτομέρειες, στοιχεία κ.λπ., ενώ θα δώσουμε εξηγήσεις σε όποιον μας το ζητήσει», κατέληξε ο κ. Σπυρόπουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου