Ρεπορτάζ

Σοβαρά προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο Αφάντου

Σοβαρό πρόβλημα προκάλεσε τα ξημερώματα της Τετάρτης η κακοκαιρία στο παραλιακό μέτωπο Αφάντου. Όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η «δημοκρατική», υποχώρησε το τοιχίο αντιστήριξης, «παρασέρνοντας» τον πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο κατά μήκος της παραλίας. Οι ζημιές, όπως έγινε γνωστό, είναι μεγάλες και η δημοτική αρχή χωρίς να χάσει χρόνο, κίνησε τις διαδικασίες για την αποκατάστασή τους.
Ο αντιδήμαρχος, κ. Τάσος Σπανός ενημέρωσε άμεσα το δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, ο οποίος έδωσε εντολή στα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για την ακριβή αποτύπωση της κατάστασης. Τόσο ο κ. Σπανός, όσο και ο αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών, Δώρος Κωνσταντίνου, αλλά και ο προϊστάμενος μηχανικός των Τεχνικών Υπηρεσιών, Α. Μπεκιάρης, ο μηχανικός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ν. Δωδεκανήσου, Δ. Βασιλόπουλος και ο κοινοτάρχης Αφάντου κ. Μπακίρης έσπευσαν από νωρίς το πρωί στην περιοχή ώστε να καταγράψουν το μέγεθος του προβλήματος. Αργότερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όπου ζητήθηκαν οι άμεσες ενέργειες που απαιτούνται, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι ζημιές.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το όλο πρόβλημα φαίνεται να προκαλείται από παράνομο μόλο ο οποίος κατασκευάστηκε πριν από 30 χρόνια. Σημειώνεται ότι το τοιχίο είχε κατασκευαστεί πριν από περίπου 15 χρόνια, ενώ κατά καιρούς είχαν συντηρηθεί τμήματά του.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι πέρυσι το Μάιο είχαν ολοκληρωθεί εκτεταμένες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί από παλαιότερη θεομηνία στο παραλιακό μέτωπο Αφάντου. Το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων ήταν άψογο και η εικόνα της περιοχής ήταν αρτιότατη. Για μία ακόμη φορά, η περιοχή η οποία αποτελεί πόλο έλξης τουριστών «λαβώνεται» από την κακοκαιρία και η δημοτική αρχή καλείται να επιδοθεί και πάλι σε αγώνα δρόμου ώστε να αποκατασταθεί και πάλι η εικόνα της περιοχής.
Πέρα από τις ζημιές που προκλήθηκαν στον ποδηλατόδρoμο στην παραλιακή ζώνη Αφάντου, δεν εκδηλώθηκαν άλλα προβλήματα σε κανένα άλλο σημείο του νησιού. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, οι λιμενικές αρχές, οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του δήμου Ρόδου αλλά και οι εθελοντικές ομάδες βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρέμβουν σε περίπτωση που το απαιτήσουν οι καιρικές συνθήκες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου