Εχασε την μάχη με τη ζωή η 13χρονη Ειρήνη Τσαμπίκα από τα Αφάντου, που το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά.

Η 13χρονη Ειρήνη Τσαμπίκα, έπασχε από διατατική καρδιοπάθεια αριστερής κοιλίας και ανεπάρκεια μητροειδούς βαλβίδας τελευταίου σταδίου, και επρόκειτο να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Ιταλίας προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, καθώς η θεραπεία που ακολουθούσε δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ωστόσο μια σοβαρή επιπλοκή απέτρεψε την τελευταία στιγμή την μετάβασή της.

Τις τελευταίες ώρες νοσηλευόταν διασωληνωμένη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και την Παρασκευή η καρδιά της 13χρονης την πρόδωσε.
Τα πρόβλημα της 13χρονης ήταν εκ γενετής και όλα αυτά τα χρόνια, έδινε τεράστιο αγώνα η ίδια και η οικογένειά της, για να καταφέρει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, ωστόσο η κατάσταση της υγείας της επιβαρύνθηκε στο τελευταίο χρονικό διάστημα και μόνον η μεταμόσχευση καρδιάς μπορούσε να την βοηθήσει, αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί εγκαίρως συμβατός δότης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ