Ειδήσεις

Πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης για ευπαθείς ομάδες από τον Δήμο Ρόδου

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, το φαινόμενο της έλλειψης στέγης και της ακατάλληλης στέγασης έχει αυξηθεί, λόγω των νεοεμφανιζόμενων οικονομικών δυσχερειών και της αύξησης της ανεργίας, που πλήττει τη χώρα μας. Το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται στο 27,7% του πληθυσμού της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ρόδου μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας και της Α.Μ.Κ.Ε Κοινωνικής Φροντίδας & Ανάπτυξης πρόκειται να υλοποιήσει το πρόγραμμα «Στέγαση & Επανένταξη» με διακριτό τίτλο: «Δρω Κοινωνικά – Ζω Ποιοτικά»

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άστεγους και οικογένειες ευρισκόμενες σε κατάσταση φτώχειας, που καλούνται να αντιμετωπίσουν τη νοσηρή και σκληρή πραγματικότητα της καθημερινής διαβίωσης και οι οποίοι έχουν καταγραφεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Επίσης, σε άτομα που εξέρχονται από ξενώνες φιλοξενίας, όπως είναι οι γυναίκες θύματα βίας, που χρήζουν μέριμνα για την επανένταξης τους.

Μέσω του προγράμματος στοχεύεται :
Η ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των παραπάνω ευπαθών κοινωνικά ομάδων.
Η άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης, μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας
Η επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της παροχής υπηρεσιών εργασιακής επανένταξης
Η αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού για μέρος του πληθυσμού που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 129.300,00€ για δεκαπέντε (15) ωφελούμενους, χρηματοδοτείται από πόρους της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με Αρχή Διαχείρισης το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.).
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρόδου (Ερυθρού Σταυρού 12Α, Παλιό Νοσοκομείο, τηλ. 2241044750 – 2241044758- 2241044604).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου