Ειδήσεις

Παρέμβαση Δραγασάκη για τράπεζες επενδύσεις, διαπραγμάτευση

Καθησυχαστικός ως προς τις κινήσεις της κυβέρνησης στον κρίσιμο τομέα της οικονομίας εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης προχωρώντας σε σειρά διευκρινήσεων λίγες ώρες μετά το κράχ στο χρηματιστήριο αλλά και στην αγορά των ομολόγων και την πολυγλωσσία κυβερνητικών στελεχών.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός των ιδιωτών επενδυτών στις τράπεζες, υποστήριξε ότι υπάρχει έτοιμος κατάλογος έργων, μικρών και μεγάλων τα οποία αποσκοπούν στο να τονωθούν οι επενδύσεις ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει επιβολή νέων φόρων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Η κυβέρνηση θα ασκήσει τα μετοχικά της δικαιώματα στις τράπεζες χωρίς όμως να θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών επενδυτών» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης εξερχόμενος, πριν από λίγο από το Μέγαρο Μαξίμου όπου έγινε η πρώτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Μάλιστα, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα διαβουλευτεί με τους ιδιώτες μετόχους των ελληνικών τραπεζών γνωστοποιώντας ότι έχει κλειστεί ήδη ραντεβού με τους εκπροσώπους των μετόχων της τράπεζας Eurobank. «Οι όποιες αλλαγές θα γίνουν ύστερα από δημόσια διαβούλευση» υποστήριξε ο κ. Δραγασάκης

Θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν από τις εξαγγελίες υπουργών περί κατάργησης αποκρατικοποιήσεων (μικρή ΔΕΗ, ΟΛΠ κλπ) ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι προγραμματίζεται σειρά νέων επενδύσεων που θα διευρύνουν το παραγωγικό δυναμικό της χώρας «Ετοιμάζουμε κατάλογο έργων για να δείξουμε ότι υπάρχει η Ελλάδα των δυνατοτήτων και των ευκαιριών» υποστήριξε ο κ. Δραγασάκης.

Ερωτηθείς για την «συμφωνία γέφυρα» με τους δανειστές στην οποία αναφέρθηκε το μεσημέρι ο κ. Βαρουφάκης, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι είναι πρόωρο να αναφερθεί στο περιεχόμενό της, τόνισε, ωστόσο ότι θα αναζητηθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση ώστε να καλυφθεί χρηματοδοτικά το κενό (το οποίο δημιουργείται με δεδομένο ότι για την ελληνική κυβέρνηση το μνημόνιο έχει λήξει) μέχρι την επίτευξη οριστικής συμφωνίας με τους δανειστές.

Ο κ. Δραγασάκης κλήθηκε να σχολιάσει και τις παροχές που εξαγγέλθηκαν και σήμερα από τους αρμόδιους υπουργούς: «Δεν θα επιβαρυνθούν οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις» τόνισε αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στη ΔΕΗ και πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόγραμμα χρηματοδότησης. «Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι» είπε ο κ. Δραγασάκης αλλά αναδιανομή των φόρων ενώ αναφέρθηκε στην «βάση που θα πρέπει να δημιουργηθεί προκειμένου να αποτυπωθούν τα εισοδήματα και να κληθούν να πληρώνουν όλοι»

ΑΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου