Ειδήσεις

Κατώτατος μισθός: Στα 663 ευρώ από 1η Ιανουαρίου

Στα 663 ευρώ θα ανέρχεται από την 1η Ιανουαρίου 2022 ο κατώτατος μισθός, ενώ το κατώτατο ημερομίσθιο για τους εργατοτεχνίτες ορίζεται στα 29,62 ευρώ.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, σε συνέχεια της σύμφωνης γνώμης που διατύπωσε το Υπουργικό Συμβούλιο τον περασμένο Ιούλιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ο νόμιμος κατώτατος μισθός και το νόμιμο κατώτατο ημερομίσθιο, για πλήρη απασχόληση, για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας, διαμορφώνεται ως εξής:

Για τους υπαλλήλους ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 2% και ορίζεται στα 663 ευρώ από 650 ευρώ προηγουμένως.
Για τους εργατοτεχνίτες το κατώτατο ημερομίσθιο αυξάνεται επίσης κατά 2% και  ορίζεται στα 29,62 ευρώ από 29,04 ευρώ προηγουμένως.
Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2022.

«Σε σχέση με τη διαδικασία της πρόσθετης αύξησης του νόμιμου κατώτατου μισθού και του νόμιμου κατώτατου ημερομισθίου το 2022, ισχύουν στο ακέραιο οι πρόσφατες δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη» τονίζει το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξή του στις αρχές Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022 -πέραν αυτής που είχε ήδη ανακοινωθεί (2% από 1/1/2022)- αφού ληφθούν υπόψη τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας.

Πηγή kathimerini.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου