Ειδήσεις

ΥΠΕΣ Βαυαρίας: Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από τη Σένγκεν

Κάτι παραπάνω από επιθετικός, έναντι της Ελλάδας, αναφορικά με το προσφυγικό και τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., ο υπουργός Εξωτερικών του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βαυαρίας, Γ. Χέρμαν, σε συνέντευξή του στην «Die Welt».

Χαρακτηρίζει ως… φάρσα τον τρόπο φύλαξης των ελληνικών συνόρων και υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκδιωχθεί από την περιοχή της Συνθήκης του Σένγκεν. «Έξοδος από τη Συνθήκη Σένγκεν δεν έχει προβλεφθεί. Αυτό είναι μία από τις αφέλειες της Ε.Ε. Κάθε χώρα η οποία δεν σέβεται τις δεσμεύσεις της αναφορικά με τη φύλαξη των συνόρων θα πρέπει να φεύγει από τη Συνθήκη. Αυτό που κάνουν οι Έλληνες είναι μία φάρσα». Προσθέτει ακόμη ότι η Frontex ορθά θα μπορεί, πλέον, να παρεμβαίνει στη φύλαξη των συνόρων μίας χώρας, ακόμη και εάν η ίδια η χώρα δεν έχει ζητήσει τη συνδρομή της.

Αντίθετα εμφανίζεται περισσότερο φιλικός προς την Τουρκία. Απατώντας σε ερώτηση εάν θεωρεί δύσκολη τη φύλαξη των συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σπεύδει να υποστηρίζει ότι οι τουρκικές αρχές μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, εάν αυτό τους ζητηθεί, ενώ χαρακτηρίζει τη Γερμανία ως τη χώρα – μοντέλο αναφορικά με τον τρόπο φύλαξης των συνόρων.

newmoney.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου