ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φουλ για το Ευρωμπάσκετ από τη Ρόδο η Εθνική Γυναικών!

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Το Ευ­ρω­μπά­σκετ δεν το… χάνει. Η Εθνι­κή Γυ­ναι­κών έκανε το 4-0 με δύο νίκες στη Ρόδο και συ­νε­χί­ζει αήτ­τη­τη στην προ­κρι­μα­τι­κή φάση του Ευ­ρω­μπά­σκετ 2023 μετά το 72-65 επί της Με­γά­λης Βρε­τα­νί­ας στο Κλει­στό Γυ­μνα­στή­ριο της Καλ­λι­θέ­ας. Η συ­νέ­χεια θα γρα­φτεί τον Φε­βρουά­ριο με δύο εκτός έδρας ανα­με­τρή­σεις με την Εσθο­νία και την Πορ­το­γα­λία. Στο κα­τά­με­στο κλει­στό γυ­μνα­στή­ριο της Καλ­λι­θέ­ας (και με την πα­ρου­σία του προ­έ­δρου της Ε.Ο.Κ. Βαγ­γέ­λη Λιό­λιου), η Εθνι­κή μας λύ­γι­σε τη Με­γά­λη Βρε­τα­νία και συ­νε­χί­ζει ακά­θε­κτη. Οι φι­λο­ξε­νού­με­νες βρέ­θη­καν μπρο­στά στο σκορ (0-5, 2’) με την ελ­λη­νι­κή ομάδα να ακο­λου­θεί και να παίρ­νει και το προ­βά­δι­σμα με την Πη­νε­λό­πη Παυ­λο­πού­λου να παίρ­νει προ­σπά­θειες επι­θε­τι­κά (9-7, 3’50’’). Φα­σού­λα και Χρι­στι­νά­κη έδω­σαν ένα προ­βά­δι­σμα οχτώ πό­ντων (18-10, 8’40’’) με τα ρι­μπά­ουντ να είναι 12-4 στο συ­γκε­κρι­μέ­νο ση­μείο.

Στα επό­με­να λεπτά η Με­γά­λη Βρε­τα­νία με όπλο και τα επι­θε­τι­κά ρι­μπά­ουντ και τα εύ­στο­χα σουτ τριών πό­ντων, εκ­με­ταλ­λευό­με­νη πα­ράλ­λη­λα και τα λάθη της ελ­λη­νι­κής ομά­δας έκανε ένα 16-0 για να δια­μορ­φω­θεί το 18-26 (13’50’’). Η Άρ­τε­μις Σπα­νού πήρε πρω­το­βου­λί­ες, βο­ή­θη­σε το αντι­προ­σω­πευ­τι­κό μας συ­γκρό­τη­μα να «ξε­κολ­λή­σει» με απο­τέ­λε­σμα το 20-30 (16’) να γίνει στα­δια­κά 31-35 (19’) με τη συν­δρο­μή και των Φα­σού­λα, Στα­μο­λά­μπρου. Σπα­νού και Φα­σού­λα μεί­ω­σαν με την έναρ­ξη της τρί­της πε­ριό­δου με την Εβίνα Στα­μά­τη να ισο­φα­ρί­ζει (38-38, 22’) με το πρώτο εύ­στο­χο τρί­πο­ντο της Ελ­λά­δας στο παι­χνί­δι! Το δεύ­τε­ρο τρί­πο­ντο της Στα­μά­τη έδωσε το προ­βά­δι­σμα στην ελ­λη­νι­κή ομάδα (49-48, 29’10”).

Οι φι­λο­ξε­νού­με­νες έφτα­σαν πήραν και πάλι μια μικρή δια­φο­ρά (49-54, 31’20”), αλλά η ελ­λη­νι­κή ομάδα επέ­στρε­ψε και με τις Φα­σού­λα – Σπα­νού βρέ­θη­κε και πάλι μπρο­στά στο σκορ (55-54, 33′). Με το σκορ στο 58-58 (35′) η Μα­ριέλ­λα Φα­σού­λα χρε­ώ­θη­κε με το τέ­ταρ­το προ­σω­πι­κό της φάουλ. H Παυ­λο­πού­λου δέ­χθη­κε ένα χτύ­πη­μα στο πρό­σω­πο και απο­χώ­ρη­σε προς τον πάγκο έχο­ντας μα­τώ­σει με την Φανγκ­μπέ­λι να γρά­φει το 60-61 (36’30”). Η Φα­σού­λα από τη γραμ­μή και η Στα­μά­τη με ένα ακόμη τρί­πο­ντο έδω­σαν αέρα τεσ­σά­ρων πό­ντων στην Ελ­λά­δα (65-61, 37’40’).

Η Ελ­λη­νί­δα σέ­ντερ ήρθε να δώσει ένα πιο στα­θε­ρό προ­βά­δι­σμα με ένα δικό της κλέ­ψι­μο και πη­γαί­νο­ντας ως το αντί­πα­λο κα­λά­θι για το 67-61 (38’40”). Η Χρι­στι­νά­κη έγρα­ψε το 69-61, η Στα­μά­τη με ένα ακόμη τρί­πο­ντο το 72-62 και η Ελ­λά­δα έφτα­σε στο τε­λι­κό 72-65 και στο 4-0 στην προ­κρι­μα­τι­κή φάση του Ευ­ρω­μπά­σκετ 2023!

Διαι­τη­τές: Γέ­φτο­βιτς (Σερ­βία), Μαρ­κίς (Ρου­μα­νία), Μέιρ­σον (Ισ­ρα­ήλ)

Δε­κά­λε­πτα: 18-12, 31-38, 49-50, 72-65

Ελ­λά­δα (Πρέ­κας): Φα­σού­λα 22, Παυ­λο­πού­λου 11, Σπα­νού 15 (12ρ.), Στα­μά­τη 14 (4), Στα­μο­λά­μπρου 6, Αλε­ξαν­δρή, Χαι­ρι­στα­νί­δου, Χρι­στι­νά­κη 4, Σω­τη­ρί­ου

ΜΕ­ΓΑ­ΛΗ ΒΡΕ­ΤΑ­ΝΙΑ (Buceta): Charles, Gayle 3(1), Handy 6(2), Norton 9, Fagbenie 18, Monokana, Robb 5(1), Leonard 7(1), Simpson 2, Stewart 4.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.