Η Εθνική Ανδρών αντιμετωπίζει σήμερα (19:00- ΕΡΤ Sports) στο Σεράγεβο τη Λετονία, στον πρώτο αγώνα για τους προκριματικούς του Ευρωμπάσκετ 2022 και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη. O ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, μίλησε για το παιχνίδι αυτό, τις συνθήκες που επικρατούν στη «φούσκα», αλλά και τις σκέψεις διεύρυνσης του κορμού των διεθνών παικτών.
«Ζούμε κάποιες πρωτόγνωρες συνθήκες, αλλά περνώντας οι μέρες και δουλεύοντας σε αυτές, μέσα στη «φούσκα», βλέπουμε ότι είναι καλές, μπορούμε να είμαστε απερίσπαστοι και η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ καλά, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συμπεριφορά των παιδιών και είμαστε αισιόδοξοι για να πετύχουμε δύο καλά αποτελέσματα.
Στην περίοδο που διανύουμε, πιστεύω ότι είναι μια λύση που αξίζει να εφαρμόζεται. Δεν είναι δύσκολη η παραμονή εδώ. Αντίθετα παρέχει ασφάλεια και τη δυνατότητά να γίνεται σωστή δουλειά. Εξισορροπείται έτσι μια σίγουρα δυσμενής κατάσταση που είναι η απομόνωση, αλλά συνολικά η προσπάθεια των διοργανωτών είναι πολύ καλή, για να διευκολύνει την καθημερινότητά μας και τη δουλειά μας».
– Πρώτος αντίπαλος είναι η Λετονία η οποία θα βρεθεί για πρώτη φορά στην δρόμο της Εθνικής σε αυτή τη διαδικασία.
«Έτσι είναι… Δεν την είχαμε αντιμετωπίσει στο πρώτο «παράθυρο» και όπως την έχουμε δει στα παιχνίδια της, η Λετονία είναι μια πολύ καλή ομάδα, παρότι δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα στη διαδικασία και έχει δύο ήττες. Δεν αντικατοπτρίζουν πάντως αυτά τα αποτελέσματα την ποιότητά της. Επιπλέον, είναι και ενισχυμένη σε αυτό το «παράθυρο» με κάποιους πιο έμπειρους παίκτες, αλλά πιστεύουμε ότι θα ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και θα φτάσουμε στο νικηφόρο αποτέλεσμα. Θα εξαρτηθει κυρίως από την άμυνά μας που πρέπει να είναι επιθετική, με μεγάλη πίεση πάνω στη μπάλα και στο περιφερειακό σουτ. Πρέπει να το ελέγξουμε, να μην τους δώσουμε εύκολα ανοιχτά σουτ και τη δυνατότητα να βρουν εύκολους πόντους, ειδικά σε καταστάσεις τρανζίσιον. Τα παιδιά δείχνουν έτοιμα να ανταποκριθούν και να καταφέρουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που αφ’ ενός θα μας δώσουν την πρόκριση για την επόμενη φάση, αφ’ ετέρου θα συνεχίσουν αυτή την πολύ καλή πορεία που έχουμε στα προκριματικά».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ