Ειδήσεις

Φτιάχνουν χειροποίητα στο σπίτι για να δώσουν λύση στην κρίση

Στροφή στις χειροποίητες δημιουργίες κάνουν ολοένα και περισσότερες Ροδίτισσες προκειμένου να υποστηρίξουν το οικογενειακό τους εισόδημα. Χειροποίητες μαρμελάδες, καλάθια, ρούχα, κεριά, χριστουγεννιάτικα στολίδια, σαγιονάρες, είδη διακόσμησης και αξεσουάρ μόδας είναι σε πρώτη γραμμή.

Οι δημιουργίες αυτές συνήθως προβάλλονται σε επιδείξεις που γίνονται σε σπίτια, όπου και μαζεύονται ομάδες γυναικών και παρουσιάζουν τα έργα τους. Μέσα από αυτές τις επιδείξεις, γίνονται παραγγελίες και σιγά – σιγά ξεκινάει η διαμόρφωση μιας μικρής και σταθερής πελατείας. Η πρακτική αυτή εξελίχθηκε παράλληλα με την οικονομική κρίση, η οποία οδήγησε όλες στο να γίνουν πιο δημιουργικές και ανήσυχες ως προς την εξεύρεση τρόπων κάλυψης των καθημερινών εξόδων.
Η περίοδος των εορτών για τις χειροποίητες δημιουργίες είναι και η περίοδος με τις υψηλότερες παραγγελίες. «Υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός οικογενειών στη Ρόδο που δεν έχουν πρόβλημα να διαθέσουν 50 ή 100 ευρώ για να παραγγείλουν χειροποίητα δώρα και να τα στείλουν σε συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα» δηλώθηκε προς τη δημοκρατική από κυρία που κάνει αυτή τη δουλειά στους τελευταίους τρεις χειμώνες. Η ίδια εξήγησε ότι «δεν είχα άλλη λύση. Ημουνα μόνη, έπρεπε να βρω λύση για τα συντηρώ παιδιά μου και ξεκίνησα με χίλιες δυσκολίες. Τώρα είναι πιο εύκολα τα πράγματα καθώς έκανα μια μικρή πελατεία».

Όπως έγινε γνωστό, δεν υπάρχει πάντα δουλειά. Για τα χειροποίητα εδέσματα η περίοδος εργασίας είναι κοντά στις γιορτές και μερικές φορές κατά παραγγελία για παιδικά γενέθλια ή άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις. Σε ό,τι αφορά στα χειροποίητα αξεσουάρ μόδας και είδη διακόσμησης, εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και στο ίντερνετ προσφέρεται άμεσα, πολύ μεγάλη ποικιλία τέτοιας κατηγορίας εμπορευμάτων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου