Αθλητικά

Γυναικείο ποδόσφαιρο: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Φύτρας

Ενώ ο ΠΣΑΠΠ πιέζει την ΕΠΟ για την άμεση έναρξη των πρωταθλημάτων του γυναικείου ποδοσφαίρου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου της Ομοσπονδίας Κυριάκος Φύτρας, υπέβαλε την παραίτησή του κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ έστειλε και επιστολή στην ΕΠΟ αναφέροντας τους λόγους της παραίτησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η απόφαση που πήρε η ΕΕ της ΕΠΟ, σε συνέχεια της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου, να ανεβάσει την Α’ Κατηγορία τη Δόξα Πηγαδακίων Ζακύνθου, αντί των Νέων Ατρομήτου, που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου.
Ο Φύτρας, που ήταν παρών στην ΕΕ διαφώνησε με την απόφαση και πρότεινε να προβιβαστούν και οι δύο ομάδες, ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι τα γυναικεία πρωταθλήματα δεν είναι «Εθνικά» και επομένως δεν θα έπρεπε οι ομάδες να τύχουν των κυρώσεων του νόμου.
Επίσης σε προηγούμενη συνεδρίαση της ΕΕ διαμαρτυρήθηκε επειδή κατά τη συζήτηση για το Μητρώο της ΓΓΑ δεν του επετράπη να πάρει μέρος, παρότι και στο γυναικείο ποδόσφαιρο υπήρχε το πρόβλημα με ομάδες που πήραν μέρος στα πρωταθλήματα, με την έγκριση της ΕΠΟ αλλά χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.
Στην επιστολή του φέρεται να κάνει λόγο για «μεγάλη γκέλα» από την οποία πρόλαβε την ΕΠΟ και για «φίμωσή» του από την Εκτελεστική Επιτροπή για την οποία ο πρόεδρος του ζήτησε συγνώμη.
Επίσης αναφέρεται σε μια σειρά δράσεων που αφορούν το γυναικείο ποδόσφαιρο και έγιναν επί των ημερών του όπως η διαπραγμάτευση των χορηγιών από τα ίδια τα σωματεία, η πρόταση για αύξηση 20% των οδοιπορικών τους και η αναμενόμενη προκήρυξη διαγωνισμού για την πώληση των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων, με τα χρήματα να επιστρέφουν στις ίδιες τις ομάδες.
Σε κάποιο σημείο της επιτολής προς την ΕΠΟ ο Κυριάκος Φύτρας αναφέρει:
«Πανηγυρίζετε γιατί με στείλατε σπίτι μου αλλά να γνωρίζετε ότι δεν θα τα παρατήσω και ότι το ποδόσφαιρο γυναικών δεν γυρίζει πίσω.
Ο Φύτρας οδηγήθηκε σε παραίτηση από μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ, προκειμένου να διατηρηθούν οι ισορροπίες. Νέος πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου θα είναι, εκτός απροόπτου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χαλκιδικής, Στ. Σαρηγιαννίδης».
Να σημειώσουμε ότι στα γυναικεία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου συμμετέχουν η LFC Ιάλυσος (Α’ Κατηγορία), ο Σταυρός Καλυθιών (Γ’ Κατηγορία) και ο Φιλίνος Κω (Γ’ Κατηγορία).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου