Αθλητικά

Γιώργος Παναγόπουλος: «Η πιάτσα βοά ότι ομάδες της S.L.2 θα πάρουν χρήματα από στοίχημα και τηλεοπτικά και μετά θα αποχωρήσουν»

Με αφορμή την ετήσια σύνοδο του ΙΔΕΑΔ (Ινστιτούτο Διεθνούς & Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου), ο αντιπρόεδρός του και δικηγόρος αθλητικού δικαίου, Γιώργος Παναγόπουλος, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και στο Θάνο Μπλούνα, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:
-Για την υπόθεση του Μητρώου και τις παρενέργειες του:
« Είναι τραγέλαφος αυτό που συμβαίνει στην ΕΠΟ με τα σωματεία και το Μητρώο. Δεν δικαιώνονται ούτε οι ομάδες που αγωνιστικά πρέπει να δικαιωθούν, όπως ο Αγροτικός Αστέρας, ούτε αυτές που έχουν υπέρ τους δικαστικές αποφάσεις. Οι έννομες συνέπειες του Μητρώου στα σωματεία, άμεσες και έμμεσες, καθιστούν το νόμο αντισυνταγματικό. Ο Μπαλτάκος είπε στην σύνοδο του ΙΔΕΑΔ ότι η αθλητική αναγνώριση υπάρχει από τη δεκαετία του ’30 και την χρησιμοποιούσαν οι πολιτικοί σε άλλες εποχές για να ελέγχουν τα σωματεία. Ήταν λάθος οι απόφαση του Διαιτητικού. Οι δικαστές πρέπει να δικάζουν με βάση τους κανονισμούς και όχι το νόμο».
-Για τη χρηματοδότηση του αθλητισμού από τη φορολόγηση των παικτών του στοιχήματος:
«Παίρνουμε τα χρήματα του ιδιώτη και τα δίνουμε σε μια ανώνυμη εταιρεία; Είναι απαράδεκτο. Θίγει τα περιουσιακά δικαιώματα. Δεν λέμε να μην πάρουν χρήματα. Θα έπρεπε να υπάρχουν συμβάσεις δικαιωμάτων μέσω Ομοσπονδίας ή Λίγκας, με συγκεκριμένες διαδικασίες από τις εταιρείες κατευθείαν και όχι από τους παίκτες – ιδιώτες. Δεν θα έπρεπε να δίνονται έτσι τα χρήματα. Το 1,5 εκατ. ευρώ που πήραν οι ομάδες της Super League 1 και οι 250.000 στις ομάδες της Super League 2… έλεγξε το κράτος αν αυτές οι ομάδες χρωστούν;
Κάποια χρήματα πήγαν σε λογαριασμούς προέδρων των ΠΑΕ και όχι της ανώνυμης εταιρείας. Που πήγαν τα χρήματα; Πήγαν για τους σκοπούς που δόθηκαν; Οι ομάδες τα κάνουν ότι θέλουν. Τα περιμένουν για να εξοφλήσουν χρέη. Μερικές ομάδες της Super League 2, η πιάτσα βουίζει, ότι θα παίξουν μέχρι το Γενάρη θα πάρουν και τα χρήματα από τα τηλεοπτικά και μετά θα αποχωρήσουν «.
-Για τις ποινές στις ΠΑΕ που δεν παίρνουν πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ:
«Και να φάνε μείον πέντε – έξι βαθμούς δεν έγινε και τίποτα. Ευλογούνται οι ομάδες που θα βαρέσουν… κανόνι. Που δεν έχουν ούτε εγγυητική. Δεν υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες. Παίρνουν τα χρήματα και μετά… Λούηδες. Για την αθλητική διαδοχή η πολιτεία δέχεται οφειλές μετά το 2016-17. Η ΕΠΟ βγάζει στις παλιές υποθέσεις τα αιτήματα καταχρηστικά».
– Για τις υποθέσεις χρεών ποδοσφαιριστών:
«Οι παλιές υποθέσεις κρίνονται από τριμελή σύνθεση με πλειοψηφία δικηγόρων. Για 11 ποδοσφαιριστές της Ζακύνθου πληρώνεις στον Άρειο Πάγο ένα παράβολο. Στην ΕΠΟ πλήρωσαν 11 παράβολα. Δικαιώθηκαν και όταν έκαναν ενεργοποίηση ποινών στο Διαιτητικό Δικαστήριο την απέρριψαν επειδή απευθύνθηκαν και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΠ ψηφίζουν υπέρ τέτοιων λογικών. Και στις δικές μου υποθέσεις και του κ. Αλιφραγκή ψηφίζουν κατά των ποδοσφαιριστών. Σημεία και τέρατα γίνονται στις διασκέψεις. Οι εισηγητές είναι συνήθως οι διαιτητές των ΠΑΕ. Θα τα καταγγείλουμε στην αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου κ. Σακελλαροπούλου, τα έχουμε καταγγείλει και στη FIFA. Οι δικαστές παραβιάζουν το νόμο. Η ομοσπονδία είναι εισπράκτορας χωρίς να τηρεί τους κανονισμούς και τους νόμους. Το μόνο που φοβάται το παρακύκλωμα είναι η δημοσίευση».
-Για την κατάσταση στη Super League 2:
«Απολύονται οι προπονητές πριν αρχίσει η σεζόν επειδή δεν παίρνουν τα χρήματά τους. Δεν μιλάνε οι προπονητές για να μπορέσουν να βρουν άλλη δουλειά. Δεν ξέρουμε ποιες ομάδες μετέχουν στη Super League 2. Είναι ένα πρωτάθλημα στον αέρα. Άλλοι θα ξεκινήσουν με μείον έξι βαθμούς, άλλοι με μείον εννέα. Και με την Παναχαϊκή είμαστε στα δικαστήρια για οφειλές σε ποδοσφαιριστές».

Πηγή: soccerplus.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου