Αθλητικά

Σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης από την VOM

Ο Βασίλης Ορφανός, ύστερα από πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΔΟΠΑΡ, πραγματοποίησε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης σε αναβάτες enduro του νησιού μας.
Η VOM καλεσμένη στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Αγίου Σουλά, σε ένα ιδανικά διαμορφωμένο χώρο, «μοίρασε» γνώσεις και νέες εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους αναβάτες.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο ήταν δωρεάν για όλους τους αναβάτες και περιελάμβανε διδασκαλία του Level I της σχολής ασφαλούς οδήγησης της VOM.
Ο Βασίλης Ορφανός, μετά το καλωσόρισμα, ξεκίνησε το μάθημα του με αναπνοές, ζέσταμα και ειδικές διατάσεις για το σώμα των αθλητών-αναβατών.
Βελτίωση ικανοτήτων και οδικής ασφάλειας
Στη συνέχεια το μάθημα συνεχίστηκε σε δύο γκρουπ με ασκήσεις με κώνους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της χωμάτινης αρένας με τις μοτοσυκλέτες τους. Ο σκοπός των συγκεκριμένων ασκήσεων είναι η τέλεια εναρμόνιση του σώματος με τη μοτοσυκλέτα του κάθε αναβάτη, για τον καλύτερο έλεγχο και ισορροπία σαν ένα σώμα.
Ακολούθησαν ο συνδυασμός της ιδανικής επιτάχυνσης και του ιδανικού φρεναρίσματος σε χωμάτινη επιφάνεια και η υπερπήδηση εμποδίων σε ανηφορικό ή κατηφορικό έδαφος, που βοήθησαν στην βελτίωση τόσο της ψυχολογίας των αναβατών όσο και της οδικής τους συμπεριφοράς.
Στο πέρας της εκδήλωσης ο Βασίλης Ορφανός μοίρασε αναμνηστικά αυτόγραφα από το Rally Dakar και ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν με επιτυχία το συγκεκριμένο σεμινάριο της σχολής της VOM.
Σε κάθε τέτοια εκδήλωση τελικός στόχος είναι η βελτίωση όχι μόνο των δεξιοτήτων αλλά και της οδικής κουλτούρας των αναβατών. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα, από τις 25 έως τις 31 Οκτωβρίου, με πολλές δράσεις.

Πηγή: gazzetta.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου