Ειδήσεις

Πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου

  • Η Ιστορία των νησιών της Δωδεκανήσου να συγκεντρωθεί – να ενοποιηθεί και να γνωστοποιηθεί και στις νεότερες γενιές της Δωδεκανήσου αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου στην εκδήλωση για την μνήμη του Καλύμνιου αγωνιστή και επιστήμονα  Σκεύου  Ζερβού και σε σειρά θρησκευτικών –πολιτιστικών και εθνικών εκδηλώσεων τιμής και μνήμης

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση παρέστη στην τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην μνήμη του Καλύμνιου επιστήμονα και αγωνιστή  Σκεύου  Ζερβού  στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής στην Αθήνα, εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καλύμνιων και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω.

Στην εκδήλωση  αναδείχτηκε η μεγάλη μορφή του Σκεύου  Ζερβού ενός ανθρώπου που με πίστη, θέρμη, αποφασιστικότητα  και σκληρή δουλειά, αγωνίστηκε για τα Δωδεκάνησα και ήταν από τους ανθρώπους που διακρίθηκε  στο επιστημονικό πεδίο και στην πολιτική και ήταν από τους αγωνιστές της απελευθέρωσης της Δωδεκανήσου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανακήρυξης από την Βουλή των Ελλήνων του έτους 2017 ως  έτος Δωδεκανήσου  με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την απελευθέρωση  της.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε την ανάγκη ανάδειξης των ανθρώπων που πρόσφεραν στον τόπο, ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα, που αποτελούν πρότυπα σε μια κοινωνία που αναζητά ανθρώπους που έχουν θετική συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Είναι σημαντικό να μιμηθούμε αυτούς τους ανθρώπους για να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες που έχει το έθνος μας το όποιο αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό διάστημα μεγάλα προβλήματα.

Ο κ. Χ. Κόκκινος  αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο και στην ηγετική προσωπικότητα του Καλύμνιου αγωνιστή και επιστήμονα Σκεύου  Ζερβού και πρότεινε να συνεργαστούνε όλοι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης και της Κυβέρνησης αλλά και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των νησιών μας ώστε  η ιστορία του κάθε νησιού της Δωδεκανήσου να συγκεντρωθεί και να ενοποιηθεί στο σύνολο της Δωδεκανησιακής  Ιστορίας για  να γίνει γνωστή στα υπόλοιπα  Δωδεκάνησα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Υπάρχει μια πολύχρονη παρουσία της Δωδεκανήσου και των ανθρώπων της με σημαντικά επιτεύγματα όπου επιβάλλεται αυτά να αξιοποιηθούν και να γίνουν γνωστά  στης νεότερες γενιές και φυσικά σε όσους δεν τα γνωρίζουν .

· Ο κ. Χ. Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε σχετικές προσκλήσεις περιόδευσε σε Δημοτικά Διαμερίσματα της Ρόδου στις  θρησκευτικές εκδηλώσεις  του Αγίου Λουκά στην περιοχή του Αφάντου στις 18 Οκτωβρίου και του Αγίου Δημητρίου στις  25 και 26 Οκτωβρίου στην Αρχίπολη και στο Ροδίνι αντίστοιχα, συνομιλώντας με τους κατοίκους της περιοχής και συμμετέχοντας  στις θρησκευτικές και πνευματικές  εκδηλώσεις.  Επίσης στις 26 Οκτωβρίου παρέστη στην εκδήλωση  που  διοργάνωσε η  95 Α.Δ.Τ.Ε.  για τις εορταστικές εκδηλώσεις  για την επέτειο του ιστορικού  ΟΧΙ  της  28ης Οκτωβρίου 1940  στην Παλιά  Πόλη της Ρόδου μαζί με την Εθνοφυλακή και σε αντίστοιχη εκδήλωση του Δήμου Ρόδου που πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό Θέατρο της Ρόδου.

· Στις 27 Οκτωβρίου ο κ. Χ. Κόκκινος παρέστη στην έκθεση της Ελληνικής Παραδοσιακής Φορεσιάς στο   «ΑΚΤΑΙΟΝ»  που διοργανώνει  ο σύλλογος Πελοποννησίων  Ρόδου  «Ο ΜΩΡΙΑΣ»  και στην εκδήλωση του 3ου Γενικού Λυκείου Ρόδου που περιελάμβανε βραβεύσεις διακριθέντων μαθητών και εκδήλωση για το ιστορικό  ΟΧΙ  της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

· Τέλος στης 27 Οκτώβριου το απόγευμα παρέστη στο τουρνουά μπάσκετ αφιερωμένο στο Νίκο Γκάλη που θα πραγματοποιείται στο  «ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ».

Στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου  ο  Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος  θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη πόλη της Ρόδου.

 

Χαράλαμπος ΚόκκινοςΑντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου