Αθλητικά

«Σωσίβιο» στο βιβλίο του Θεοδόση Στεφανάκη έψαξε ο Αυγενάκης

Χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των παραγόντων των ερασιτεχνικών σωματείων, αλλά όπως φαίνεται, και του ίδιου του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, πως παραμένει το βιβλίο «Διοίκηση και Οργάνωση Αθλητικού Σωματείου», το οποίο συνέγραψε το 2017 και μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη πολλών μηνών, ο Α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΔ Θεοδόσης Στεφανάκης.
Ο υφυπουργός εμφανίστηκε το περασμένο Σάββατο στην εκπομπή «De Facto» της τηλεόρασης Creta, προκειμένου να αναλύσει τις θέσεις τους για το θέμα του αθλητικού μητρώου και την σφοδρή κόντρα του με την ΕΠΟ.
Η έκπληξη ήρθε λίγα λεπτά μετά το ξεκίνημα, όταν έδειξε στον φακό της κάμερας το βιβλίο «Διοίκηση και Οργάνωση Αθλητικού Σωματείου», στην προσπάθειά του να αποδώσει στην ΕΠΟ άγνοια για το περιεχόμενο μίας έκδοσης, το οποίο υποτίθεται πως δικαίωνε τις δικές του θέσεις στο θέμα της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης των σωματείων και κατ’ επέκταση, της ανάγκης να ενταχθούν στο αθλητικό μητρώο.
Αυτό που μάλλον δεν γνώριζε ο Λευτέρης Αυγενάκης, είναι πως το βιβλίο «Διοίκηση και Οργάνωση Αθλητικού Σωματείου» αποτελεί μεν έκδοση της ΕΠΟ, αλλά σ’ ένα δεύτερο στάδιο και όχι πρωτογενώς, καθώς η αρχική ανήκει στην ΕΠΣΔ και στον Θεοδόση Στεφανάκη. Η τότε διοίκηση της Ομοσπονδίας, υπό τον Γιώργο Γκιρτζίκη, ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθεια και την έθεσε υπό την αιγίδα της, με στόχο το βιβλίο να φτάσει στις Ενώσεις και στους συλλόγους, καθώς επρόκειτο για έναν πρωτότυπο και μοναδικό στο είδος του, πρακτικό οδηγό σχετικά με τους τρόπους, με το οποίο ένα σωματείο οφείλει να κινηθεί μέσα σ’ έναν δαιδαλώδες νομικό και φορολογικό πλαίσιο, αλλά και να φτάσει σ’ ένα υψηλό επίπεδο οργάνωσης και οικονομικής αυτάρκειας.
Το βιβλίο περιέγραφε τα βήματα που ήταν απαραίτητο να γίνουν προκειμένου να αποκτηθεί η ειδική αθλητική αναγνώριση, σε μία εποχή που το σήμερα «καυτό» ζήτημα του αθλητικού μητρώου της Γ.Γ.Α. δεν υφίστατο καν.
Σε κάθε περίπτωση, το βιβλίο του Θεοδόση Στεφανάκη συνεχίζει να «πουλάει», ενίοτε έστω και με τρόπο, που δεν συνάδει με τους σκοπούς της ύπαρξής του.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου