Με τη φράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «λησμόνησαν οι άφρονες πως υπάρχει λαός σε αυτή τη χώρα», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε, από το βήμα της συνεδρίασης των γαλάζιων τομεαρχών, εφ’ όλης της πολιτικής και οικονομικής ύλης, επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Παράλληλα, κάλεσε τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου το ανανεωμένο πρόγραμμα της οδού Πειραιώς να φτάσει σε κάθε πολίτη, επισημαίνοντας πως η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το μέσο που θα δώσει απαντήσεις και λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.

Πιάνοντας το νήμα από την παρέμβαση που πραγματοποίησε στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν και εγκάλεσε τoν πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πως είναι όμηρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεμήνυσε πως το κυβερνητικό οικοσύστημα εξελέγη με το ψέμα και προσπαθεί με το ψέμα να κρατηθεί στην εξουσία. «Ο κ. Τσίπρας υποκύπτει στον κ. Καμμένο και στα σκάνδαλά του και τον κ. Κουρουμπλή με τα λάθη του… Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μαύρο από το Σαρωνικό και οι ΑΝΕΛ το κόκκινο από τη ρουλέτα… Ο κ. Τσίπρας είναι απών από όσα γίνονται στο Σαρωνικό. Από εδώ και στο εξής θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος τους. Χωρίς τη δική μας συμπαράσταση…», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Αποδομώντας βήμα προς βήμα το μείζον αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου για έξοδο από τα μνημόνια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξε δύο καίριες παραμέτρους: «Εάν δεν είχε εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε βγει ήδη από τα μνημόνια. Η λεγόμενη καθαρή έξοδος είναι οφθαλμαπάτη. Αυτό που αποφεύγει να πει η κυβέρνηση είναι πως έχει δεσμεύσει τη χώρα σε πρόσθετα μέτρα μετά το 2018. Δημιουργούν εικονική πραγματικότητα. Έχουν υπογράψει μειώσεις μισθών και συντάξεων. Μείωση του αφορολόγητου. Έχουμε δεσμεύσει τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Η κυβέρνηση ξέρει πως όσα λέει δεν πείθουν κανένα. Εμείς δε θα τους ακολουθήσουμε στο παιχνίδι την πόλωση. Έχουνε έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα. Τα μέτρα έχουν υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», ήταν η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στους τομεάρχες του κόμματος, όλοι οι κρίσιμοι στόχοι πέφτουν έξω. «Η ανάπτυξη είναι ασθενική. Η υστέρηση στα έσοδα είναι μεγάλη. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο. Μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια αποχωρούν αγανακτισμένα από τη χώρα. Τα μόνα έσοδα που πάνε καλά είναι αυτά από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Αυτοί που εξελέγησαν με σύνθημα τη σεισάχθεια έχουν ποντάρει τα πάντα στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς. Οι πολίτες βλέπουν τη ζωή τους να γίνεται ασφυκτική. Εμείς αυτούς τους πολίτες εκφράζουμε», επεσήμανε.

Σημειώνοντας, με αφορμή τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών, πως για να γίνει η χώρα μας πραγματικά ανεξάρτητοι πρέπει εμείς να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη ΔΕΘ σημαντικό σταθμό στην πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Παρουσιάσαμε ένα όραμα για το αύριο και ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση… Μιλήσαμε για μείωση φορολογίας. Για ένα ευέλικτο κράτος, χωρίς απολύσεις, αλλά με αξιολόγηση παντού. Μιλήσαμε για προσέλκυση επενδύσεων. Παρουσιάσαμε σχέδιο για το πώς θα δώσουμε στήριξη στους νέους και στους αδύναμους συμπολίτες μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει αγώνα να παρουσιάζει εαυτόν ως προστάτη των αδυνάτων. Είναι εμφανές ότι κοροϊδεύει. Οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες. Η υπερφορολόγηση πλήττει τους αδύναμους. Η γενιά των 360 ευρώ είναι έργο Τσίπρα.  Το να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για προστασία των αδυνάμων είναι ύβρις και ντροπή», σημείωσε και έθεσε ως μέγιστο ζητούμενο για τη Νέα Δημοκρατία να ανακαλύψουν οι Έλληνες τον εαυτό τους στα λόγια της.

«Εμείς έχουμε απαντήσεις και προτάσεις που απευθύνονται σε όλους. Τους ανέργους, τους νέους. Τους επιχειρηματίες. Τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι η μοναδική συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση για την έξοδο από την κρίση. Θα στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και όχι τα λαμόγια επιχειρηματίες που αφήνουν τις επιχειρήσεις του να χρεοκοπούν και βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Θα στηρίξουμε τις τράπεζες, αλλά θα ζητήσουμε και ταχεία εκκαθάριση των αμαρτωλών επιχειρηματικών δανείων. Είναι ο μόνος τρόπος για να επιστρέψει ρευστότητα στην οικονομία.

– Μηνύματα για φουλάρισμα των μηχανών.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, απευθυνόμενος στους γαλάζιους τομεάρχες, πως το σχέδιο του κόμματος πρέπει να φτάσει σε κάθε πολίτη.

«Σε δέκα ημέρες ξεκινούν τα προσυνέδρια από τη Νίκαια. Θα καταθέσουμε προτάσεις για όλους. Για έναν νέο πατριωτισμό που θα δυναμώνει τη θέση της Ελλάδας στον κόσμο. Θα είναι προσυνέδρια ανοιχτά στην κοινωνία. Θα είναι συνέδρια διαλόγου και συζήτησης. Με συμμετοχή πολιτών έξω από τα κομματικά τείχη. Στις 16 και 17 Δεκεμβρίου θα συνδιαμορφώσουμε και θα επικυρώσουμε τους άξονες των προγραμματικών μας θέσεων, στο ετήσιο συνέδριό μας. Το συνέδριο το κάνουμε, για να αποδείξουμε ότι ανοίγουμε τις πόρτες του κόμματος σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Για να δείξουμε πως έχουμε και σχέδιο και το ανθρώπινο δυναμικό για να τρέξει το πρόγραμμά μας. Όλοι συνειδητοποιούν πως η ΝΔ είναι η μόνη σίγουρη, αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση απέναντι στην πλέον ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε αυτός ο Τόπος», επεσήμανε και  απηύθυνε νέα πρόσκληση συνεργασίας και κοινής δράσης σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. «Θα τους ζητήσουμε τη συμμετοχή τους και στο συνέδριο και στις προσυνεδριακές διαδικασίες…Δε ζητάμε την ψήφο των πολιτών, για να φύγει μία ηθικά απαξιωμένη κυβέρνηση. Δεν είναι το ζήτημα να πετύχουμε απλά πολιτική δικαίωση ότι καταρρέουν μέσα στα ψέματα που είπαν. Η θετική στήριξη είναι το ζητούμενο για την επόμενη ημέρα. Ζητάμε τη στήριξη των πολιτών, για να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο που θα κάνει καλύτερη την πατρίδα μας. Κάθε κίνηση και κάθε δράση μας πρέπει να υποστηρίζει αυτή τη λογική. Να προβάλλουμε τις θέσεις μας. Η κριτική μας να συνοδεύεται από προτάσεις. Πάμε καλά, αλλά μπορούμε να πάμε καλύτερα. Ας δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό, για να φτάσουμε στο στόχο μας μία ώρα αρχύτερα», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

capital.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ