Ρεπορτάζ

Απορρίφθηκε η αγωγή για αθέμιτο ανταγωνισμό που άσκησε η iRepair της Ρόδου

Με την υπ’ αριθμ. 27/2002 απόφαση που εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου απορρίφθηκε η αγωγή που άσκησε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος iRepair της Ρόδου, εναντίον εταιρείας, ιδιοκτήτριας καταστήματος με ταυτόσημο εμπορικό αντικείμενο, των εταίρων της και του υπαλλήλου της, για προσβολή των διατάξεων του ν. 146/ 1914 περί αθέμιτου ανταγωνισμού και του 4679/2020 περί εμπορικών σημάτων, δια της οποίας αιτείται την καταβολή αποζημίωσης.

Το 2016 ο ενάγων σαν ανεξάρτητος επιχειρηματίας – λήπτης του πακέτου δικαιόχρησης “iRepair” άνοιξε ομώνυμο κατάστημα στη Ρόδο.
Ισχυρίζεται ότι η εναγόμενη προσβάλλει παρανόμως και υπαιτίως το εμπορικό σήμα και διακριτικό τίτλο της, με σκοπό να επωφεληθεί από την καλή φήμη και την αξιοπιστία που το τελευταίο απολαμβάνει τόσο στον εμπορικό κόσμο, όσο και στο οικείο καταναλωτικό κοινό, προσελκύοντας πελάτες, στους οποίους, λόγω της ηθελημένης και υπαίτιας συμπεριφοράς όλων των εναγομένων, από κοινού, και της εξ αυτής δημιουργούμενης σύγχυσης, δημιουργείται η εσφαλμένη εντύπωση ότι συναλλάσσονται με τη δική του επιχείρηση και προμηθεύονται προϊόντα και υπηρεσίες της ποιότητας και αξιοπιστίας που προσφέρει το δίκτυο δικαιόχρησης.
Ισχυρίζεται ότι η εναγομένη παρανόμως χρησιμοποιεί διακριτικά γνωρίσματα που προσιδιάζουν με αυτά του δικτύου δικαιόχρησης “iRepair”.
Ο ενάγων εκπροσωπήθηκε απο την δικηγόρο κ. Ειρήνη Σαρρή και οι εναγόμενοι από τον δικηγόρο κ Μανώλη Παπαδόπουλο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου