Ρεπορτάζ

Απορρίφθηκε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής μέλους κοινότητας που εστράφη κατά του προέδρου της

Με απόφαση που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων απορρίφθηκε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής μέλους τοπικής κοινότητας που εστράφη κατά του προέδρου της ζητώντας δικαστική προστασία.

Το δικαστήριο όρισε δικάσιμο για την συζήτηση της αιτήσεώς της, την 8η Φεβρουαρίου 2022.
Οπως εξέθεσε η αιτούσα, παρίσταται ως μέλος στις κατά καιρούς συνεδριάσεις του τοπικού συμβουλίου της τοπικής κοινότητας οι οποίες είναι δημόσιες και πραγματοποιούνται στο γραφείο της τοπικής κοινότητας.
Σύμφωνα με την αιτούσα ο πρόεδρος της κοινότητας εμφανίζει έντονα χαρακτηριστικά διακρίσεων σε βάρος του γυναικείου φύλου απευθυνόμενος με έντονη απαξίωση, προσβλητικές εκφράσεις, σεξιστικές αποστροφές στο πρόσωπό της, παρεμποδίζοντάς την ταυτόχρονα από το έργο της και τα καθήκοντά της ως μέλους της τοπικής κοινότητας.
Συγκεκριμένα, η αιτούσα υποστηρίζει ότι την 14η Ιουλίου 2021 στο πλαίσιο συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου προς το τέλος, περί ώρα 21.00 αναφέρθηκε στο γεγονός της καταπάτησης αιγιαλού στην περιοχή που έγινε με εντολή του καθ’ου, αυθαίρετα δηλαδή χωρίς προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του τοπικού συμβουλίου, προφασιζόμενος τη δήθεν βελτίωση της περιοχής.
Όπως διατείνεται η αιτούσα ο καθ’ ου μη δυνάμενος να συγκρατηθεί τής απηύθυνε το λόγο ενώπιον τρίτων χλευάζοντάς την με μειωτικές φράσεις και τότε εκείνη αγανακτισμένη τον περιέλουσε με το περιεχόμενο ενός μισογεμάτου μπουκαλιού νερού σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Τότε εκείνος, όπως ισχυρίζεται η αιτούσα, της απηύθυνε εξυβριστικές φράσεις προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψή της.
Στη συνέχεια γυρνώντας να καθίσει στη θέση της δέχθηκε στο κεφάλι ένα πλαστικό μπουκάλι γεμάτο νερό κι έπειτα ένα πολύ δυνατό χτύπημα στο πάνω μέρος του αριστερού μηρού που προκλήθηκε από τη ρίψη ενός μεγάλου συρραπτικού, προκαλώντας της έντονο πόνο και εκτεταμένο μώλωπα.
Για το περιστατικό αυτό, η αιτούσα κατέθεσε την ίδια μέρα μήνυση για εξύβριση και σωματική βλάβη στο ΑΤ Ιαλυσού και ομοίως ο καθ’ου αμυνόμενος κατέθεσε σε βάρος της μήνυση για εξύβριση και ψευδή καταμήνυση κατόπιν των οποίων συνελήφθησαν αμφότεροι και αφέθηκαν ελεύθεροι την επόμενη μέρα με εισαγγελική εντολή.
Με την αίτησή της ζητά να διαταχθεί ο καθ’ ου να παραλείπει κάθε εξυβριστική, δυσφημιστική, απειλητική συμπεριφορά σε βάρος της, λεκτική ή έμπρακτη και κάθε πράξη βίας προς βλάβη της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας της και να απαγγελθεί σε βάρος του απειλή χρηματικής ποινής 1.000 ευρώ για κάθε ημέρα παράβασης της απόφασης που θα εκδοθεί όπως και προσωπική κράτηση 30 ημερών.
Ως συνήγορος υπεράσπισής της παρίσταται ο δικηγόρος κ. Κώστας Ταμπάκης ενώ ο πρόεδρος εκπροσωπείται από τον δικηγόρο κ. Στέφανο Καψάλη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου