Ειδήσεις

Κομισιόν: Μέχρι τέλος του 2019 η ενισχυμένη εποπτεία στην Ελλάδα

Την παράταση για ακόμα έξι μήνες της ενισχυμένης εποπτείας στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως διαμηνύει η Κομισιόν, η επέκταση αυτή αποτελεί μια «κανονική και αναμενόμενη διαδικασία με στόχο να εξασφαλιστεί η συνεχιζόμενη υποστήριξη για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδας, στη βάση των δεσμεύσεων των ελληνικών αρχών». «Η εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας», συνεχίζει η ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα Επιτροπή αποφάσισε να ορίσει το Ντέκλαν Κοστέλο, το νυν επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Ελλάδα, στη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων. «Η αποχώρηση του Ντ. Κοστέλο από τη θέση του επικεφαλής της αποστολής ακολουθεί την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος σταθερότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) το περασμένο καλοκαίρι», επισημαίνει η Επιτροπή τονίζοντας ότι η θέση αυτή θα καταργηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας αναμένεται να δημοσιευθεί το φθινόπωρο.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου