Τοπικές Ειδήσεις

Αύξηση καταγγελιών για ζώα συντροφιάς δεμένα σε βεράντες-Κανόνες ευζωίας

Η Διεύθυνση Πρωτογενή Τομέα του Δήμου Ρόδου στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών και με αφορμή την αύξηση καταγγελιών για ζώα συντροφιάς τα οποία διαμένουν μόνιμα σε βεράντες πολυκατοικιών, θα ήθελε να ενημερώσει και να πληροφορήσει σχετικά τους δημότες.

Παρόλο που επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε διαμέρισμα η νομοθεσία αναφέρει τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους ή τον κάτοχό τους,

β) δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος,

γ) η παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΥΖΩΙΑΣ

να μην πονούν και υποφέρουν παραμονή τους σε χώρο στεγνό, καθαρό και προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες χωρίς να είναι μόνιμα δεμένα και διαβιούντα εντός ακατάλληλων κατασκευών (π.χ. μεταλλικών) φροντίδα για ιατρική περίθαλψη και χορήγηση κατάλληλης τροφής και νερού καθημερινή άσκηση ή τον περίπατό τους και γενικά τη μέριμνα για σεβασμό της ύπαρξής τους των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας.

δ) έχουν ελεγχθεί ηλεκτρονικά, έχουν σημανθεί, καταγραφεί και φέρουν βιβλιάριο υγείας.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους φιλόζωους συμπολίτες ότι η πιστή τήρηση της νομοθεσίας προστατεύει ανθρώπους και ζώα και να τους ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία τους σε θέματα φροντίδας ζώων συντροφιάς. Ενώ η παράλειψη τήρησης των παραπάνω κανόνων μπορεί να οδηγήσει σε επιβολή πρόστιμου (300 ευρώ τουλάχιστον) από την Ελληνική Αστυνομία.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος

Τομέα Πρωτογενούς Ανάπτυξης

 

 

Ευδοκία Πάττα – Αποστολίδη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου