ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαψεύδει το Υπ. Υγείας ότι ξεκινά εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού

news room 1 λεπτό ανάγνωση
εμβόλιο

Σάλος προ­κλή­θη­κε από δη­μο­σιεύ­μα­τα στον ηλε­κτρο­νι­κό τύπο που ανέ­φε­ραν ότι ξε­κι­νά εμ­βο­λια­σμός κατά του κο­ρο­ναϊ­ού με εμ­βό­λιο που χρη­σι­μο­ποιεί­ται για τη φυ­μα­τί­ω­ση.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες του in.gr στο υπουρ­γείο Υγεί­ας ήταν έξαλ­λοι με τα δη­μο­σιεύ­μα­τα αυτά τα οποία καλ­λιερ­γού­σαν προσ­δο­κί­ες που δεν στη­ρί­ζο­νται σε καμιά επι­στη­μο­νι­κή ανα­φο­ρά, ούτε φυ­σι­κά στον Ελ­λη­νι­κό Ορ­γα­νι­σμό Φαρ­μά­κων που ενε­πλά­κη με αυτή την ιστο­ρία.

Ει­δι­κά από τη στιγ­μή που πα­γκο­σμί­ως γί­νο­νται τι­τά­νιες προ­σπά­θειες για να βρε­θεί ένα εμ­βό­λιο που θα αντι­με­τω­πί­ζει τον COVID – 19 και μά­λι­στα το τα­χύ­τε­ρο δυ­να­τό προ­κει­μέ­νου να προ­ε­τοι­μα­στεί η αν­θρω­πό­τη­τα για νέα παν­δη­μία.

Το θέμα του εμ­βο­λί­ου και του φαρ­μά­κου κατά του κο­ρο­ναϊ­ού απα­σχο­λεί ιδιαί­τε­ρα και την Ελ­λά­δα, και για το σκοπό αυτό έγινε σύ­σκε­ψη με τους Βα­σί­λη Κι­κί­λια και Σω­τή­ρη Τσιό­δρα.

Ωστό­σο, σε καμιά πε­ρί­πτω­ση δεν υπάρ­χουν εξε­λί­ξεις που να συ­γκλί­νουν στο γε­γο­νός ότι μπο­ρεί να βρέ­θη­κε ένα εμ­βό­λιο που θα θω­ρα­κί­ζει την κοι­νό­τη­τα.

Ούτε φυ­σι­κά το εμ­βό­λιο κατά της φυ­μα­τί­ω­σης για το οποίο γρά­φτη­καν πολλά σή­με­ρα.

Τι είπε η κα­θη­γή­τρια κ. Κο­τα­νί­δου

Το γε­γο­νός αυτό ήρθε να επι­βε­βαιώ­σει η η Ανα­πλη­ρώ­τρια Κα­θη­γή­τρια Πνευ­μο­νο­λο­γί­ας-Εντα­τι­κής Θε­ρα­πεί­ας της Ια­τρι­κής Σχο­λής του ΕΚΠΑ, Ανα­στα­σία Κο­τα­νί­δου.

Ερω­τη­θείς στον Σκάι για το αν υπάρ­χει εμ­βό­λιο με το οποίο θα εμ­βο­λια­στούν όλοι οι Ελ­λη­νες από την 1η Ιου­νί­ου, ήταν ξε­κά­θα­ρη:

«Είναι το εμ­βό­λιο BCG αυτό που πριν από χρό­νια κά­να­με όλοι για προ­φύ­λα­ξη από την φυ­μα­τί­ω­ση. Όχι δεν υπάρ­χει κάτι τέ­τοιο. Υπάρ­χουν κά­ποιες δη­μο­σιεύ­σεις που λένε ότι τα άτομα που έχουν κάνει το συ­γκε­κρι­μέ­νο εμ­βό­λιο κατά της φυ­μα­τί­ω­σης εν­δε­χο­μέ­νως, με πάρα πολλά ει­σα­γω­γι­κά και ερω­τη­μα­τι­κά μπο­ρούν να έχουν κα­λύ­τε­ρη ανο­σο­λο­γι­κή απά­ντη­ση στον Covid19. Μέχρι σή­με­ρα δεν υπάρ­χει κά­ποια επί­ση­μη τεκ­μη­ρί­ω­ση.

Υπάρ­χουν κά­ποιες δη­μο­σιεύ­σεις που υπο­στη­ρί­ζουν αυτό το πράγ­μα. Εκτός από αυτό υπάρ­χουν και κά­ποια άλλα εμ­βό­λια τα οποία ανα­φέ­ρε­ται ότι μπο­ρούν να προ­σθέ­τουν στην ανο­σο­λο­γι­κή απά­ντη­ση του ορ­γα­νι­σμού, όλα όμως είναι στα πλαί­σια υπο­θέ­σε­ων και δεν υπάρ­χει καμία από­δει­ξη ακόμα».

Εξέ­φρα­σε, ωστό­σο, την άποψη πως όταν βγει το νέο εμ­βό­λιο για την επο­χι­κή γρίπη θα πρέ­πει να εμ­βο­λια­στού­με όλοι –ακόμη και παι­διά– ώστε να μην υπάρ­ξει συν­δυα­σμός γρί­πης και κο­ρο­νοϊ­ού.

«Θεωρώ ότι με το που θα βγει το εμ­βό­λιο της γρί­πης θα πρέ­πει να εμ­βο­λια­στού­με όλοι για να μην έχου­με συν­δυα­σμό γρί­πης και κο­ρο­νοϊ­ού. Όλοι, οι πά­ντες άνω των 6 ετών, θα πρέ­πει να εμ­βο­λια­στούν για γρίπη για να μην έχου­με συν­δυα­στι­κή λοί­μω­ξη και από γρίπη και από κο­ρο­νο­ϊό» υπο­γράμ­μι­σε.

Σε κάθε πε­ρί­πτω­ση τα δη­μο­σιεύ­μα­τα που συ­νέ­δε­αν το εμ­βό­λιο κατά της φυ­μα­τί­ω­σης με την κα­τα­πο­λέ­μη­ση του κο­ρο­ναϊ­ού, δεν ευ­στα­θούν επι­στη­μο­νι­κά.

Μπο­ρεί να ξε­κι­νά ο εμ­βο­λια­σμός για τη φυ­μα­τί­ω­ση, όμως, αυτό δεν μπο­ρεί να σχε­τί­ζε­ται με την παν­δη­μία και να καλ­λιερ­γού­νται ελ­πί­δες στον πλη­θυ­σμό.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.