Την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ (διευρυμένη και με τη συμμετοχή της “προοδευτικής συμμαχίας”) συγκαλεί ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα μετά το σοκ του συντριπτικού κατάγματος που επέφερε στην Κουμουνδούρου το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομιλία που θα εκφωνήσει ο κ. Τσίπρας κυρίαρχη θέση δεν θα έχει η αποτίμηση της ευρωκάλπης και το “ταμείο” της ήττας αλλά η επιχείρηση “ανασυγκρότηση ηθικού” ενόψει των εθνικών εκλογών, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εκφωνήσει μια ομιλία χωρίς στόχευση την αυτοκριτική και τον εντοπισμό των στρατηγικών λαθών του κόμματος αλλά αντιθέτως, με ξεκάθαρο προσανατολισμό την  επιχείρηση συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις εθνικές κάλπες.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (και τους συνεργαζόμενους) θα αναφερθεί στο δίλημμα των επικείμενων εθνικών εκλογών σε… εξόχως επιθετικούς τόνους, όπως έκανε άλλωστε και κατά τη διάρκεια της ευρω-προεκλογικής περιόδου.

Προφανώς ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να στείλει και μήνυμα “συσπείρωσης” για να βάλει “φρένο” σε εσωτερικά “μαχαιρώματα”.

πηγή capital.gr

Ν. Ζορμπά

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ