Στις οικονομικές της σελίδες, η εφημερίδα του Μονάχου σχολιάζει το οξύ πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας. «Στην Αθήνα τα χρήματα τελειώνουν. Και οι τράπεζες επιβιώνουν μόνο επειδή τους το επιτρέπει η ΕΚΤ. Πρόκειται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει σύντομα;», διερωτάται η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα επαρκούν για δύο εβδομάδες – μέχρι της οκτώ Απριλίου.
«Ήδη μια μέρα αργότερα, στις 9 Απριλίου, η Ελλάδα ενδέχεται να χρεοκοπήσει», καθώς θα έχει να πληρώσει 466 εκατομμύρια ευρώ προς το ΔΝΤ, «αλλά από πού θα τα βρει; Αυτό είναι ακόμη ασαφές», υπογραμμίζει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι «οι ελληνικές τράπεζες πλήττονται από την εκροή κεφαλαίων ύψους δισεκατομμυρίων».
Ο Γιούργκεν Σταρκ, κορυφαίο πρώην στέλεχος της ΕΚΤ, σημειώνει σχετικά ότι «η ελληνική Κεντρική Τράπεζα είναι ο μόνος δανειστής προς τις τράπεζες και οι τράπεζες είναι ο μόνος δανειστής του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτό είναι μια παράνομη κρατική χρηματοδότηση».
Εθνος































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.