Ειδήσεις

Σε κατάσταση ετοιμότητας οι περιπτεριούχοι – καπνοπώλες φοβούμενοι την καταστροφή

Ετοιμοι για κινητοποιήσεις είναι οι περιπτεριούχοι της Ρόδου σε περίπτωση που προχωρήσει η Κυβέρνηση στην άμεση ή έμμεση απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Η συζήτηση για το όλο θέμα βρίσκεται τώρα στο πιο κρίσιμο σημείο, καθώς οι περιπτεριούχοι – καπνοπώλες διατηρούν σθεναρή αντίσταση στις προθέσεις της Κυβέρνησης για την απελευθέρωση της λιανικής αγοράς προϊόντων καπνού, όπως και στην διάθεση των αδειών περιπτέρων με διαγωνισμούς από τους κατά τόπους Δήμους.

Συγκεκριμένα, εκείνο που προωθείται από την Κυβέρνηση με εντολή του Μνημονίου, είναι η κατάργηση της απαγόρευσης διάθεσης των καπνοβιομηχανικών προϊόντων από καταστήματα πώλησης ειδών διατροφής, ενώ θα επιτρέπεται και η πώληση εφημερίδων και περιοδικών.

Ορίζεται ότι τα προϊόντα καπνού θα μπορούν να πωλούνται από υπεραγορές τροφίμων, τα οποία όμως θα πρέπει να τοποθετούνται σε κλειστές προθήκες μετά τα ταμεία, προσβάσιμες για τον τελικό καταναλωτή με τη μεσολάβηση υπαλλήλου.

Στην περίπτωση αυτή, οι περιπτεριούχοι – καπνοπώλες απλώς θα μείνουν χωρίς δουλειά, καθώς θα έχουν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Οι τελευταίες θα είναι οι μόνες που θα ωφεληθούν από την εξέλιξη αυτή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνεχείς φόροι που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια έχουν συμπιέσει το περιθώριο κέρδους για τα τσιγάρα στο 3%, από το 8,2% που ίσχυε μέχρι πριν το μνημόνιο.

Σε εθνικό επίπεδο, το Συνδικάτο Καπνοπωλών – Περιπεριούχων βρίσκεται στη διαδικασία σύνταξης σειράς προτάσεων, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο προωθούμενο σχέδιο Νόμου, έτσι ώστε να αποτρέψουν την καταστροφή του κλάδου τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου