Ειδήσεις

Βελτιωτικές ρυθμίσεις στο κυκλοφοριακό των Κολυμπίων

Αλλαγές, που θα συμβάλουν στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην περιοχή των Κολυμπίων, δρομολογήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά.

Στην σύσκεψη εκτός από το δήμαρχο Ρόδου συμμετείχαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Μανώλης Πετρωνιάτης, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αφάντου κ. Α. Καλοπίτας, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΞΡ, που δραστηριοποιείται στα Κολύμπια, κ. Μανώλης Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Αφάντου της ΕΞΡ κ. Πρόδρομος Κεσίσογλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αφάντου κ. Παύλος Χαρτερός, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου κ. Κώστας Κατσίβας και άλλοι.

«Αναπτύχθηκε διάλογος που οδήγησε σε πολύ θετικά συμπεράσματα. Με τις αλλαγές που εγκρίθηκαν μπορεί να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στα Κολύμπια», δήλωσε ο κ. Μανώλης Πετρωνιάτης και πρόσθεσε πως αρκετές οδοί θα γίνουν και πάλι διπλής κατεύθυνσης προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

«Θα ελαττωθούν οι μονόδρομοι και οι περισσότεροι μεγάλοι δρόμοι θα είναι διπλής κατεύθυνσης. Σε αυτούς δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση οχημάτων. Έτσι η διέλευση των αυτοκινήτων δεν θα εμποδίζεται», εξήγησε ο κ. Μανώλης Πετρωνιάτης.

Πριν από την σύσκεψη ο κ. Πετρωνιάτης, ομιλώντας στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε διεξοδικά στους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να γίνουν αλλαγές στη μελέτη που είχε συνταχθεί για τα Κολύμπια.

«Οι προτάσεις που είχαν καταθέσει οι φορείς, που δραστηριοποιούνται στα Κολύμπια, δεν έγιναν δεκτές από το δημοτικό συμβούλιο. Παρεκάλεσα το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά, πριν από την αποχώρησή του, να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει όσους δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή», δήλωσε ο κ. Μανώλης Πετρωνιάτης και πρόσθεσε πως οι ρυθμίσεις που είχαν γίνει παλαιότερα διόγκωσαν το πρόβλημα.

«Σε καμία άλλη περιοχή της Ρόδου δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί δρόμοι. Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στην οδό Ευκαλύπτων από το ξενοδοχείο Lydia Maris μέχρι το τέρμα, εξαιτίας της στάθμευσης των οχημάτων», δήλωσε ο κ. Πετρωνιάτης και πρόσθεσε πως στην οδό Ευκαλύπτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία η διέλευση των λεωφορείων.

Ο κ. Πετρωνιάτης εξέφρασε και το παράπονό του γιατί οι προτάσεις που έκανε στη διάρκεια της θητείας του δεν έγιναν δεκτές γεγονός που τον ώθησε να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

«Εφόσον θεωρώ πως δεν έχω κάνει τίποτε αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος στις εκλογές», δήλωσε ο κ. Μανώλης Πετρωνιάτης.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, διπλής κατεύθυνσης θα γίνουν οι οδοί Βερολίνου, Αθηνών, Λονδίνου και Βιέννης. Θα απαγορευθεί η στάθμευση οχημάτων στην οδό Ευκαλύπτων, από το ύψος της οδού Βιέννης μέχρι το τέρμα.

«Η συζήτησή μας εστιάστηκε στις βελτιώσεις που θα πρέπει να γίνουν στη μελέτη που είχε εκπονηθεί για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Με αυτά τα δεδομένα θα είναι διπλής κατευθύνσεως μεγάλοι δρόμοι όπως η Βερολίνου, η Αθηνών, η Λονδίνου και η Βιέννης. Δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση στην οδό Ευκαλύπτων», είπε μετά τη σύσκεψη το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλης Μαρκόπουλος.
«Είναι θετικό το γεγονός ότι όλοι οι φορείς της περιοχής Κολυμπίων συμφώνησαν για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν», δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα Κολύμπια είχαν προτείνει να γίνουν διπλής κατεύθυνσης οι οδοί Παρισίων, Λουξεμβούργου και Βρυξελλών. Είχαν ζητήσει να τοποθετηθούν πινακίδες που θα καθοδηγούν τους τουρίστες και να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης σε δημόσια κτήματα.

Οι αλλαγές που δρομολογήθηκαν με την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες θα πρέπει να εγκριθούν και από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Αν ετοιμαστεί εγκαίρως η εισήγηση από τους αρμόδιους φορείς δεν αποκλείεται να συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη, 2 Απριλίου.

Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου καθώς και για την άρνηση της ΕΤΑΔ να παραχωρήσει στο Δήμο Ρόδου το ακίνητο της Ροδιακής Έπαυλης χωρίς τίμημα.

Επισημαίνεται πως ο Δήμος Ρόδου έχει ζητήσει να έρθουν στη Ρόδο εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ και να ενημερώσουν τους αιρετούς και τους φορείς σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναμένεται να γίνει συζήτηση και για την Πολεοδομική Μελέτη της Μεσαιωνικής Πόλης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου