ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταγγελία Μαθητικών Συμβουλίων για άρθρο της Αυγής κατά των μαθητών ΕΠΑΛ

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΕΠΑΛ

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

1o ΕΠΑΛ – Εσπ.ΕΠΑΛ Ρόδου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η κυβερ­νη­τική εφη­με­ρίδα «Αυγή» σε άρθρο της χαρα­κτη­ρί­ζει τα ΕΠΑΛ «κατα­βό­θρα» του εκπαι­δευ­τι­κού μας συστή­μα­τος  και επι­κρί­νει τους μαθητές των ΕΠΑΛ ότι «δεν μπορούν» ή «δεν ενδια­φέ­ρο­νται» για πανε­πι­στη­μιακή εκπαί­δευση!

Ως μαθητές των ΕΠΑΛ, τους ενη­με­ρώ­νουμε ότι επι­λέ­γουμε τα ΕΠΑΛ γιατί μας δίνεται η δυνα­τό­τητα να απο­κτή­σουμε επι­πρό­σθετα μια ειδι­κό­τητα, με την οποία μπο­ρούμε να εργα­στούμε παράλ­ληλα με το σχολείο και τις σπουδές μας. Θέλουμε να βοη­θή­σουμε οικο­νο­μικά τους γονείς μας! Οι οικο­γέ­νειές μας «ασφυ­κτιούν» από τους φόρους, τα χαρά­τσια, τις κατα­σχέ­σεις λογα­ρια­σμών, τους πλει­στη­ρια­σμούς, κ.α., που μας επι­βλή­θη­καν από τις πολι­τι­κές και της σημε­ρι­νής κυβέρ­νη­σης σε συμ­φω­νία με τους λεγό­με­νους θεσμούς (Ε.Ε., ΔΝΤ, Ε.Κ.Τ., ESM).

Για εμάς «κατα­βό­θρα» του εκπαι­δευ­τι­κού συστή­μα­τος, είναι οι εκά­στοτε κυβερ­νη­τι­κές πολι­τι­κές, που μας στερούν τα δικαιώ­ματά μας στη μόρφωση και τη ζωή. Μας στερούν το δικαί­ωμα για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, που με αγώνες κατα­κτή­θηκε!

Το άρθρο της «Αυγής» έχει ως στόχο να απο­προ­σα­να­το­λί­σει την κοινή γνώμη για τα προ­βλή­ματα που αντι­με­τω­πί­ζουμε καθη­με­ρινά εμείς και οι οικο­γέ­νειές μας. Να συγκα­λύ­ψει τις ευθύνες και της σημε­ρι­νής κυβέρ­νη­σης, που αντι­με­τω­πί­ζουν την Παιδεία ως Κόστος και όχι ως Δικαί­ωμα για όλους! Έφτασε στο σημείο να απο­κα­λέ­σει «συντε­χνία» τους μαθη­τι­κούς αγώνες και κινη­το­ποι­ή­σεις γονέων και εργα­ζο­μέ­νων για το σχολείο που έχουμε ανάγκη!

Δεν είναι τυχαίο που δεν ανα­φέ­ρει τίποτα για την υπο­χρη­μα­το­δό­τηση των σχο­λείων μας, για τις ελλεί­ψεις βιβλίων στις ειδι­κό­τη­τες, για τα ανύ­παρ­κτα επαγ­γελ­μα­τικά δικαιώ­ματα, για τις ανε­παρ­κείς υπο­δο­μές (κτίρια, αίθου­σες, εργα­στή­ρια, χώροι άθλησης) χωρίς σύγ­χρονα μηχα­νή­ματα – εργα­λεία στα εργα­στή­ρια, για την ανύ­παρ­κτη ενι­σχυ­τική διδα­σκα­λία, για τις ελλεί­ψεις καθη­γη­τών στις ειδι­κό­τη­τές μας!

«Σιγή ιχθύος» για όλα αυτά! Αυτό που τους ενό­χλησε είναι μόνο η πρό­σβαση των απο­φοί­των ΕΠΑΛ στα ΑΕΙ! Αν όντως τους ενδιέ­φερε η ανα­βάθ­μιση της επαγ­γελ­μα­τι­κής εκπαί­δευ­σης, τότε γιατί δεν υλο­ποιούν τις προ­τά­σεις που ως μαθη­τικό κίνημα τους έχουμε κατα­θέ­σει; Π.χ. για μόνι­μους διο­ρι­σμούς καθη­γη­τών, για την χρη­μα­το­δό­τηση στα ΕΠΑΛ, για σύγ­χρονα εργα­στή­ρια και υπο­δο­μές, για πρό­σβασή μας στην Πρό­σθετη και Ενι­σχυ­τική διδα­σκα­λία, κ.α. Είναι τυχαίο ότι τις αγνοούν;

Οι προ­σπά­θειες της εφη­με­ρί­δας «Αυγή» να σπείρει διχό­νοια ανάμεσα στους μαθητές, να καλ­λιερ­γή­σει ρατσι­στι­κές αντι­λή­ψεις περί κατω­τε­ρό­τη­τας μαθητών, δηλ. να εφαρ­μό­σει «κοι­νω­νικό αυτο­μα­τι­σμό» στην νεολαία, για να εφαρ­μο­στούν πιο γρήγορα τα σχέδια του Υπουρ­γείου Παι­δείας …δεν θα περάσει!

Καταγ­γέλ­λουμε τον αρθρο­γράφο της εφη­με­ρί­δας «Αυγής», που μέσα από το δημο­σί­ευμά του στις 14-02-2018 καλύ­πτει τη στάση της Κυβέρ­νη­σης και του Υπουρ­γείου Παι­δείας. Με πρό­σχημα τα υπαρκτά προ­βλή­ματα της Παι­δείας, που οι ίδιες κυβερ­νη­τι­κές πολι­τι­κές τους μέχρι και σήμερα τα δημιούρ­γη­σαν, επι­διώ­κουν να καταρ­γή­σουν τις τάξεις ειδι­κο­τή­των από τα ΕΠΑΛ, ώστε όσοι μαθητές θέλουν να απο­κτή­σουν μια ειδι­κό­τητα για να εργα­στούν, να πλη­ρώ­νουν ένα σκασμό λεφτά για την εγγραφή τους σε ιδιω­τικά ΙΕΚ και σχολές!

Τέρμα πια η κοροϊ­δία. Με ψίχουλα δεν λει­τουρ­γούν σχολεία!

 

Δεν τους χαρί­ζουμε τη ζωή και τα όνειρά μας! Ως εδώ!

 

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΟΥΤΕ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑ!

 

18-02-2018

Ο Πρό­ε­δρος 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου

Ο Πρό­ε­δρος Εσπ.ΕΠΑΛ Ρόδου

Κορ­κί­δας Μιχαήλ

Μισσός Μιχαήλ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.