Ειδήσεις

Αναμένεται σήμερα στη Ρόδο ο υπουργός Δικαιοσύνης

Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Χαρ. Αθανασίου, συναντήθηκε χθες το πρωί ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η προετοιμασία της σημερινής επίσκεψης του κ. Αθανασίου στη Ρόδο, με αντικείμενο την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου, θέμα που είχε αναδειχθεί στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του κ. Κόνσολα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συζητήθηκε το πλαίσιο της επίσκεψης αλλά και η αναγκαιότητα να δρομολογηθούν λύσεις, να υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση των έργων αποκατάστασης που πρέπει να γίνουν στο χώρο του παλιού νοσοκομείου, προκειμένου να στεγαστούν εκεί τα δικαστήρια της Ρόδου αλλά και υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κ. Κόνσολας αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Υπουργό Δικαιοσύνης δήλωσε:
«Είναι πολύ σημαντικό και αξίζει να το επισημάνουμε ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης τήρησε στο ακέραιο τη δέσμευση που είχε δώσει στη Βουλή στις 7 Φεβρουαρίου, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχα καταθέσει για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου, και έρχεται αύριο στη Ρόδο.

Είναι, επίσης, σημαντικό ότι δεν θα πρόκειται για μια απλή επίσκεψη εργασίας αλλά για μία κοινή σύσκεψη με όλους τους φορείς που πρέπει να δρομολογήσει λύσεις. Η παρουσία στη σύσκεψη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, κ. Χανδακά, δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει μία πρώτη εκτίμηση για το εύρος αλλά και για το κόστος των έργων αποκατάστασης του παλιού νοσοκομείου, προκειμένου να στεγαστούν εκεί τα δικαστήρια.

Ευελπιστώ ότι η αυριανή σύσκεψη θα συνδεθεί με αποφάσεις, με τον προσδιορισμό των επόμενων κινήσεων, με τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση αυτού του έργου.
Η Ρόδος δεν έχει την πολυτέλεια να κρατά ανοιχτές τις πληγές της και ο χώρος του παλιού νοσοκομείου είναι μια πληγή που πρέπει να κλείσει».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ
Να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κτήριο που παλαιότερα λειτουργούσε ως νοσοκομείο στην οδό Παπαλουκά ζητά ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς με αφορμή την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει σήμερα στο νησί μας, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ομιλώντας στους δημοσιογράφους χθες ο κ. Στάθης Κουσουρνάς δήλωσε πως και στο θέμα αυτό άλλες απόψεις εκφράζει ο ένας υπουργός και άλλες αποφάσεις δημοσιοποιεί ο άλλος, εννοώντας τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει από τους κ.κ. Χ. Αθανασίου και Α. Γεωργιάδη για το επίμαχο θέμα.

«Είναι αλήθεια πως έρχονται αρκετές φορές στο νησί μας πολιτικά πρόσωπα χωρίς να έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει, ενημερώνονται για πέντε λεπτά, ανακοινώνουν κάτι και μετά το θέμα ξεχνιέται. Πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα, προγραμματισμός και ευθύνη για αυτά που λέγονται και εκείνα που γίνονται.

Είναι κρίμα το κτήριο που στέγαζε το νοσοκομείο να μένει σε αχρησία και να καταστρέφεται», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
“Ενημερώθηκα πως ενδέχεται να έρθει αύριο στη Ρόδο ο υπουργός Δικαιοσύνης αποδεχόμενος την πρόσκληση που του έκανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Κώστας Σαρρής για να προχωρήσει το θέμα της μεταφοράς των υπηρεσιών της δικαιοσύνης στους χώρους του παλιού νοσοκομείου», είπε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου έχει λάβει συγκεκριμένη απόφαση για το θέμα αυτό.

«Το δημοτικό συμβούλιο έχει εγκρίνει την παραχώρηση τμήματος του παλαιού κτηρίου στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να μεταφερθούν εκεί κάποιες υπηρεσίες. Υπάρχει καθυστέρηση στο θέμα αυτό. Εμείς θα αξιοποιήσουμε τη νέα πτέρυγα του παλαιού νοσοκομείου. Πρέπει να δοθεί σε χρήση το υπόλοιπο που κινδυνεύει”, δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως το ακίνητο δεν έχει παραχωρηθεί κατά κυριότητα στο Δήμο.

“Εχει παραχωρηθεί κατά χρήση για τριάντα χρόνια. Εμείς αποφασίσαμε να παραχωρηθεί τμήμα του κτηρίου στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να αξιοποιηθεί, όπως πρέπει”, εξήγησε ο κ. Κουσουρνάς.

Σε ερώτηση σχετικά με τις ανακοινώσεις που έχει κάνει κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο ο υπουργός Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης, ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε ότι η λύση θα πρέπει να δοθεί από την κυβέρνηση.

«Αυτά να τα λύσει η κυβέρνηση. Άλλα δηλώνει ο ένας υπουργός και άλλα πράττει ο άλλος. Ή θα συμφωνήσουν για το παλιό νοσοκομείο ή θα κάνουν κάτι διαφορετικό. Ο υπουργός Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο δήλωσε πως σε ένα μήνα θα λύσει τα προβλήματα. Δεν ξέρω ποιό μήνα εννοούσε», είπε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Κώστας Σαρρής θεωρεί πως η ιδανική λύση είναι η μεταφορά των υπηρεσιών της δικαιοσύνης στους χώρους του παλιού νοσοκομείου.

«Οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι δεσμευτικές και η χρήση ήδη έχει παραχωρηθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Για τον σκοπό αυτό άλλωστε καταφθάνουν στη Ρόδο ο Υπουργός Δικαιοσύνης μετά του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου και του διευθύνοντος συμβούλου της «Θέμις Κατασκευαστική». Επομένως δεν τίθεται ζήτημα επιλογής κατάλληλου χώρου, αλλά της εφαρμογής της εφικτής λύσης», επανέλαβε χθες ο κ. Κώστας Σαρρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου