Ρεπορτάζ

Πρόσληψη ακόμη δύο δικηγόρων με πάγια αντιμισθία στον Δήμο Ρόδου

Στην πρόσληψη ακόμη δύο δικηγόρων με έμμισθη εντολή για το έτος 2022 θα προχωρήσει ο Δήμος Ρόδου κατόπιν ομόφωνης απόφασης που έλαβε η Οικονομική επιτροπή.
Πιο συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή επανήλθε σε αίτημα που υποβλήθηκε ηλεκτρονικά, στις 15/7/2021, με θέμα «Ετήσιος Προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού του δημόσιου τομέα έτους 2022», για την κατ’ εξαίρεση έγκριση πρόσληψης 2 έμμισθων δικηγόρων, μαζί και με λοιπό αιτούμενο προς πρόσληψη προσωπικό του Δήμου Ρόδου.
Η απόφαση ελήφθη ενόψει της επικείμενης συνταξιοδότησης (31-12-2022) εξ’ αιτίας ορίου ηλικίας και υποχρεωτικής αποχώρησης ενός ΠΕ Δικηγόρου έμμισθης εντολής.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε ανάλογη διαδικασία για την πλήρωση δύο θέσεων Π.Ε. Δικηγόρων και συγκεκριμένα μία θέση δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω και μία θέση δικηγόρου Παρ’ Εφέταις, με σχέση έμμισθης εντολής- πάγιας μηνιαίας αντιμισθίας στον Δήμο Ρόδου.
Από τη διαδικασία που έγινε πλειοψήφησαν και προσελήφθησαν για τη θέση παρ’ Αρείω Πάγω η δικηγόρος κ. Αναστασία – Γεωργία Παπανικολάου και για τη θέση παρ’ Εφέταις ο δικηγόρος κ. Μιχαήλ Καραγιάννης.
Θυμίζουμε ότι 19 δικηγόροι εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο πλαίσιο της σχετικής προκήρυξης. Τελικώς μετά την πρώτη κρίση για την πληρότητα των φακέλων τους και τις παραιτήσεις διαγωνίσθηκαν 7 δικηγόροι παρ΄ Αρείω Πάγω και 4 Παρ΄Εφέταις.
Η πρόσληψη έγινε εξαιτίας των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών για νομική υποστήριξη του δημάρχου Ρόδου, των αιρετών οργάνων, των οργανικών μονάδων και των εν γένει υπηρεσιών καθώς και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) του Δήμου Ρόδου και την πρόβλεψη συνταξιοδότησης υπηρετούντων.
Πέραν όμως των 4 ως άνω προσλήψεων η Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου σε συνεδρίασή της με τηλεδιάσκεψη την 28η Δεκεμβρίου 2021 εξέδωσε διαπιστωτική απόφαση για τη λύση σύμβασης της έμμισθης εντολής του νομικού της συμβούλου κ. Νικολάου Πέρου, λόγω θεμελίωσης δικαιώματος λήψεως πλήρους σύνταξης.
Επιπλέον, αποφάσισε την πρόσληψη δύο έμμισθων δικηγόρων και την εξωδικαστική επίλυση της αγωγής του κ. Νικολάου Πέρου κατά της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.

Η επιλογή γίνεται υποχρεωτικά από πενταμελή επιτροπή που αποτελείται από μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τρεις δικηγόρους που ορίζει ο οικείος Δικηγορικός Σύλλογος και έναν εκπρόσωπο του ενδιαφερομένου νομικού προσώπου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου