Σε κινητικότητα βρίσκονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο νησί της Ρόδου, τόσο επειδή κλείνει η περίοδος των επαναπροσλήψεων, όσο και λόγω προβλημάτων που σημειώθηκαν με την μη καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε αρκετές χιλιάδες δικαιούχους.
«Πάνω από 4.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι στο νησί της Ρόδου, δεν έχουν ακόμη πληρωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο ή Νοέμβριο που έκλεισαν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Και φτάσαμε στο τέλος του Γενάρη να είναι σε αυτή την κατάσταση. Με παρέμβαση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου ζητήσαμε από τον ΟΑΕΔ Αρχαγγέλου, όπου δεν υπάρχει πρόβλημα και έχουν εξυπηρετηθεί όλοι οι εργαζόμενοι, να βοηθήσουν την κατάσταση και να κάνουν μια εξυπηρέτηση. Μέχρι σήμερα, το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ Αρχαγγέλου πήρε 1.000 αιτήσεις τις οποίες έφερε εις πέρας και ίσως να εξυπηρετήσει ακόμη 1.000 άτομα μέσα στις επόμενες ημέρες. Ελπίζουμε να δοθεί σύντομα μια λύση, αφού τόσους μήνες οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ταλαιπωρούνται» δήλωσε χτες στην «δ» ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Θανάσης Σταμούλης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας ο οποίος και προέβη σε νέα παρέμβαση προς την διοίκηση του ΟΑΕΔ για την διευθέτηση του ζητήματος.
«Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότερο φόβοι μας. Χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι έμειναν χωρίς επίδομα ανεργίας το οποίο θα λάβουν τον Μάρτιο με την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Κάναμε ακόμη μια παρέμβαση προς την διοίκηση του ΟΑΕΔ στην Αθήνα αλλά δεν μας έχουν δώσει την δέουσα σημασία. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ταλαιπωρούνται καθημερινά και έχουν φτάσει να απειλούν τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ σε πολλές περιπτώσεις. Αυτή την περίοδο εξετάζονται οι αιτήσεις του περασμένου…. Νοεμβρίου! Η διοίκηση του ΟΑΕΔ, μάς συνέστησε να κάνουμε υπομονή. Μόνον πέντε άτομα απασχολούνται με τα επιδόματα ανεργίας. Τους είπαμε επανειλημμένως να δώσουμε χείρα βοηθείας, αλλά δεν το δέχονται», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι επαναπροσλήψεις
και οι ξενοδόχοι
Όσον αφορά τις επαναπροσλήψεις, όπως έκανε γνωστό και σε σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, η καταληκτική ημερομηνία είναι μέχρι και το τέλος του τρέχοντος μηνός.
«Υπάρχει ήδη πολύ έντονο ενδιαφέρον και οι ίδιοι οι ξενοδόχοι ψάχνουν από τώρα προσωπικό. Το φαινόμενο σημειώθηκε και πέρσι, όπου στην Ρόδο υπήρχε πολύ μεγάλη ζήτηση και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αναζητούσαν εργαζόμενους. Μην ξεχνάτε πως είναι έτοιμες να λειτουργήσουν τέσσερις (4) νέες ξενοδοχειακές μονάδες, οι τρεις (3) στη Νότια Ρόδο και το πρώην Καψής στην Ιξιά της Ρόδου που ήδη αναζητούν κόσμο και κάνουν προσλήψεις» είπε ο κ. Σταμούλης.
Το πρώην ξενοδοχείο Καψής, στην Ιξιά της Ρόδου, που έμεινε κλειστό εδώ και έξι χρόνια, θα λειτουργήσει ξανά πλήρως ανακαινισμένο τον προσεχή Μάιο: «Το ξενοδοχείο θα έχει την επωνυμία ‘Akti Imperial Deluxe Resort and Spa’ και ήδη αναζητά προσωπικό. Όσο για τα άλλα ξενοδοχεία στη Νότια Ρόδο, έχουν μπει σε κανονικούς ρυθμούς και αναζητούν προσωπικό ώστε να ανοίξουν προς το τέλος Απριλίου. Θα σας έλεγα πως υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση από τώρα, ανάμεσα στις επιχειρήσεις για να βρουν το κατάλληλο προσωπικό. Σίγουρα θα υπάρχει ενδιαφέρον για πολλές θέσεις εργασίας. Ωστόσο, εμείς ως Σωματείο δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Οι προσλήψεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους ιδίους του εργοδότες».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ