ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πως συνελήφθη ισλαμιστής αρχιτρομοκράτης του ISIS στην Κω

news room 3 λεπτά ανάγνωση
633

Επι­κίν­δυ­νος ισλα­μι­στής συνε­λή­φθη από τις Ελλη­νι­κές αρχές στην Κω και κρα­τεί­ται στην χώρα μας.

Παρί­στανε… τον πρό­σφυγα και προ­σπα­θούσε να περάσει από την Ελλάδα. Συμ­με­τείχε σε απί­στευ­τες φρι­κα­λε­ό­τη­τες. Ήταν ένας από τους καλύ­τε­ρους εκπαι­δευ­τές του ISIS!

Το πλη­ρο­φο­ριακό «δίχτυ» που έχει απλωθεί στα ακρι­τικά νησιά του Αιγαίου, τα ηλε­κτρο­νικά «μάτια» και «αυτιά» των ειδικών υπη­ρε­σιών τις ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ δηλαδή, φαί­νε­ται πως μέχρι στιγμής λει­τουρ­γεί σε ικα­νο­ποι­η­τικό βαθμό, απο­τρέ­πο­ντας έτσι σε μεγάλο ποσοστό την ανε­νό­χλητη είσοδο στην Ελλη­νική επι­κρά­τεια «προ­σφύ­γων», που με τον έναν η τον άλλο τρόπο είχαν και έχουν εμπλοκή με το Ισλα­μικό Χαλι­φάτο.

Από­δειξη είναι η άγνωστη μέχρι πρό­τι­νος σύλληψη επι­κίν­δυ­νου τζι­χα­ντι­στή που είχε πάρει μέρος σε φρι­κα­λε­ό­τη­τες, ακόμα και απο­κε­φα­λι­σμούς στο πλευρό του ISIS και επι­χεί­ρησε να περάσει μαζί με τον ανήλικο γιο του στην Ελλη­νική επι­κρά­τεια, με απο­τέ­λε­σμα να βρεθεί τελικά στις φυλακές έπειτα από απόφαση του αρμό­διου Εισαγ­γε­λέα και αφού πρώτα η Αντι­τρο­μο­κρα­τική Υπη­ρε­σία που τον εντό­πισε, προ­σκό­μισε στην Δικαιο­σύνη όλα τα απα­ραί­τητα στοι­χεία που απο­δει­κνύ­ουν την εμπλοκή του στο Ισλα­μικό Χαλι­φάτο, ακόμα και με φωτο­γρα­φικό υλικό.

Πως τον “τσά­κω­σαν”

Σύμφωνα με άριστα δια­σταυ­ρω­μέ­νες πλη­ρο­φο­ρίες, το περα­σμένο Ιούνιο στην Κω «έπιασε» στεριά ένας Σύρος «πρό­σφυ­γας» μαζί με τον ανήλικο γιο του, οποίος βέβαια ήθελε να ξεφύγει από την φρίκη του πολέμου.

Μάλιστα ο συγκε­κρι­μέ­νος άνθρω­πος επάνω του δεν είχε ούτε κινητό τηλέ­φωνο, παρά μόνο τα απα­ραί­τητα για τον ίδιο και το παιδί του. Αμέσως μετα­φέρ­θηκε στο κέντρο φιλο­ξε­νίας του νησιού και βέβαια μέσα σε σύντομο χρονικό διά­στημα έκανε τα χαρτιά του για χορή­γηση ασύλου.

Βέβαια ο ενδε­δυ­μέ­νος τον «μανδύα» του πρό­σφυγα τζι­χα­ντι­στής, δεν υπο­λό­γιζε τον «ξενο­δόχο», που στην προ­κει­μένη περί­πτωση δεν ήταν άλλος από την Αντι­τρο­μο­κρα­τική υπη­ρε­σία που έχει φρο­ντί­σει μέσω των διεθνών συνερ­γα­σιών που έχει ανα­πτύ­ξει, να έχει άμεση πρό­σβαση σε δια­βαθ­μι­σμέ­νες πλατ­φόρ­μες ενη­μέ­ρω­σης, όπου φωτο­γρα­φίες και στοι­χεία ατόμων που πολέ­μη­σαν με την σημαία του ISIS και προ­έ­βη­σαν σε φρι­κα­λε­ό­τη­τες, έχουν κατα­γρα­φεί με απόλυτο τρόπο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρίες, η Ιντερ­πόλ σε συνερ­γα­σία με Αντι­τρο­μο­κρα­τικά Τμήματα στην Ευρώπη, αλλά και μυστι­κές υπη­ρε­σίες κρατών της «Γηραιάς Ηπείρου» κατά­φερε να δημιουρ­γή­σει, ακόμα και μέσα από ανοι­χτές πηγές ενη­μέ­ρω­σης, ένα πλούσιο αρχείο στο οποίο υπάρ­χουν βίντεο και φωτο­γρα­φίες τζι­χα­ντι­στών.

Όταν πια ο 45χρονος «πρό­σφυ­γας» πολέμου κατέ­θεσε το δια­βα­τή­ριο του – έγκυρο με παρα­ποι­η­μένα όμως στοι­χεία – αμέσως η φωτο­γρα­φία του μπήκε στην ειδική πλατ­φόρμα ανα­ζή­τη­σης, με απο­τέ­λε­σμα το σύστημα να χτυ­πή­σει κόκκινο.

Έκπλη­κτοι οι έμπει­ροι αστυ­νο­μι­κοί τις Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κής Υπη­ρε­σίας είδαν να εμφα­νί­ζο­νται στο σύστημα φωτο­γρα­φίες και βίντεο, στα οποία πρω­τα­γω­νι­στούσε το συγκε­κρι­μένο πρόσωπο, και μάλιστα και θηριω­δίες και φρι­κα­λε­ό­τη­τες, που πυκνά συχνά προ­έ­βαι­ναν οι μαχητές του ISIS.

Άμεσα συνε­λή­φθη και όταν πλέον είδε πως έχουν στα χέρια τους απο­δει­κτικό υλικό της δράσης του, τότε απο­φά­σισε να μιλήσει και να μην κρύψει τίποτε.

Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες  το συγκε­κρι­μένο πρόσωπο παρα­δέ­χτηκε πως αρχικά ανήκε στο τομέα μαχητών της «Al Nousra», παρα­κλάδι της «Αλ Κάϊντα» στην Συρία και στην συνέ­χεια πέρασε άμεσα στις τάξεις των μαχητών του Ισλα­μι­κού Χαλι­φά­του.

Ο ίδιος άνθρω­πος παρα­δέ­χτηκε πως συμ­με­τείχε σε φρι­κα­λε­ό­τη­τες στην Ράκα, την «πρω­τεύ­ουσα» του Ισλα­μι­κού Χαλι­φά­του στην Συρία, παρα­δέ­χτηκε επίσης πως πήρε μέρος στις μάχες στην Μοσούλη, αλλά και στην επέλαση του ISIS στο Κομπάνι, όπου υπέ­στη­σαν μια από τις χει­ρό­τε­ρες ήττες τους από την Κουρ­δική Πολι­το­φυ­λακή «YPG».

Ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυ­νο­μι­κούς της Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κής Υπη­ρε­σίας πως ήταν παρών στις τελευ­ταίες μεγάλες μάχες που έδωσε το Χαλι­φάτο στην Ράκα, όπου επίσης υπέστη συντρι­πτική ήττα από την Κουρ­δική Πολι­το­φυ­λακή, ενώ εξι­στό­ρησε στους Έλληνες Αστυ­νο­μι­κούς πως κατά­φερε να βρει νέο δια­βα­τή­ριο και τελικά να ξεφύγει από τον κλοιό που είχε δημιουρ­γη­θεί έπειτα από την συντρι­πτική ήττα του ISIS.

Μετά από αυτές τις πραγ­μα­τικά ενδια­φέ­ρου­σες «συζη­τή­σεις» που είχε το συγκε­κρι­μένο πρόσωπο με τους αστυ­νο­μι­κούς μετα­φέρ­θηκε στην Αθήνα και παρα­πέμ­φθηκε στον αρμόδιο εισαγ­γε­λέα, οποίος βέβαια απο­φά­σισε την προ­φυ­λά­κιση του.

πηγή pronews.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.