Ρεπορτάζ

Η Αρχαιολογία ζητά να αφαιρεθεί η ανθοδέσμη από τη Μεσαιωνική Τάφρο!!

Εντονες αντιδράσεις και δυσαρέσκεια, έχει προκαλέσει στη δημοτική αρχή της Ρόδου, το αίτημα της αρχαιολογίας να απομακρυνθεί η μεγάλη ανθοδέσμη που κοσμεί ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης της Ρόδου.
Πρόκειται για την μεγάλη ξύλινη και αισθητικά πολύ όμορφη ανθοδέσμη, την οποία κατασκεύασαν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρασίνου και τοποθέτησαν στην Τάφρο, στην είσοδο της Πλατείας Σύμης.
Την ανακοίνωση του αιτήματος που θεωρήθηκε απαράδεκτο, έκανε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου που έγινε την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος θεωρώντας την απαίτηση της αρχαιολογίας ως υπερβολική.
Με δηλώσεις του χτες προς την «δ», ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ και τέως εντεταλμένος Πρασίνου που αποφάσισε και υλοποίησε αυτή την εικαστική παρέμβαση στο πλέον κεντρικό σημείο της πόλης μας, κ. Στέφανος Κυριαζής υπογράμμισε τα εξής: «Την μεγάλη αυτή ανθοδέσμη, την κατασκεύασαν με πολύ μεράκι οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρασίνου πριν από λίγους μήνες. Μετά τον καθαρισμό της Τάφρου σε αυτή την είσοδο για την Πλατεία Σύμης, θελήσαμε να κάνουμε μια εικαστική παρέμβαση και να αναβαθμίσουμε την εικόνα της πόλης με κάτι όμορφο. Εντελώς ξαφνικά, μαθαίνουμε ότι η αρχαιολογιία ζητάει τώρα από την δημοτική αρχή να την….αφαιρέσει! Είναι ένα όμορφο σχέδιο που φρόντισαν κάποιοι άνθρωποι να το τοποθετήσουν σε ένα σημείο της πόλης μας που ήταν παραμελημένο. Μπορώ να σας πω, ότι μετά την τοποθέτησή του, δεχτήκαμε δεκάδες τηλεφωνήματα ικανοποίησης από τους δημότες μας ενώ οι ξένοι επισκέπτες μας, δεν σταματούν να το φωτογραφίζουν. Ειλικρινά, μείναμε όλοι άφωνοι με την παρέμβαση της αρχαιολογίας που λέει ότι ‘δεν συνάδει με το αρχαιολογικό τοπίο’!!!!» όπως είπε.
Το ζήτημα ήρθε προς συζήτηση με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Χατζηδιάκου σχετικά με το αίτημα της εταιρείας DIGEA να μεταφέρει τις κεραίες των τηλεοπτικών σταθμών από τον Ναό του Πυθείου Απόλλωνα στην περιοχή του Μόντε Σμιθ –το οποίο τελικά δεν έγινε δεκτό.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή δεν θέλει να αφαιρέσει την όμορφη ανθοδέσμη, εάν πρώτα η αρχαιολογία δεν δώσει επαρκείς εξηγήσεις για ποιον λόγο ζητά να γίνει κάτι τέτοιο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου