Ειδήσεις

Η IATA ζητά την εφαρμογή του ψηφιακού διαβατηρίου COVID της ΕΕ σε παγκόσμιο επίπεδο

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) επαίνεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παράδοση του Digitalηφιακού Πιστοποιητικού COVID της ΕΕ (EU DCC) σε χρόνο ρεκόρ και προέτρεψε τις χώρες σε όλο τον κόσμο να υιοθετήσουν το έγγραφο ως πρότυπο για ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολίου.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Conrad Clifford φέρεται να είπε ότι το Πιστοποιητικό ΕΕ για τον COVID θα πρέπει να είναι παράδειγμα για τις χώρες που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο έγγραφο, αναφέρει το SchengenVisaInfo.com .

«Το DCC παραδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ για να διευκολύνει την επαναλειτουργία των κρατών της ΕΕ για ταξίδια. Ελλείψει ενός ενιαίου παγκόσμιου προτύπου για ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολίου, θα πρέπει να χρησιμεύσει ως σχέδιο για άλλες χώρες που θέλουν να εφαρμόσουν ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού για να διευκολύνουν τα ταξίδια και τα σχετικά οικονομικά οφέλη », δήλωσε ο Clifford.

“Η IATA επιθυμεί να προσφέρει τη συνεργασία της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε οποιοδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο κράτος για την περαιτέρω ενσωμάτωση της DCC στις αεροπορικές διαδικασίες για μια ασφαλή και απρόσκοπτη εμπειρία επιβατών, όπως η υποστήριξη για επιλεκτική αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων.”

Το έγγραφο μπορεί να εκδοθεί τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή και περιλαμβάνει έναν κωδικό QR που περιέχει ζωτικές πληροφορίες για τον κάτοχο. Όλοι οι πολίτες της ΕΕ που έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως έναντι του COVID-19, έχουν αναρρώσει ή έχουν βρεθεί πρόσφατα αρνητικοί έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν το έγγραφο. Το έγγραφο είναι δωρεάν και εκδίδεται στη μητρική γλώσσα των ταξιδιωτών καθώς και στα αγγλικά, επειδή ισχύει σε όλες τις χώρες της ΕΕ και του χώρου Σένγκεν.

Η πύλη επιτρέπει στους ταξιδιώτες να πιστοποιήσουν τις υπογραφές πιστοποιητικών σε ολόκληρη την ΕΕ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κοινή χρήση προστατευμένων δεδομένων με άλλους εκδότες, καθιστώντας την κατάλληλη για διασυνοριακά ταξίδια.

Επιπλέον, το έγγραφο εκδίδεται και επαληθεύεται και στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, με τη Βόρεια Μακεδονία, την Τουρκία και την Ουκρανία να προσχωρούν στην πύλη στις 20 Αυγούστου.

«Καθώς παλεύουμε μαζί με την πανδημία, οι εταίροι μας αποτελούν επίσης αναπόσπαστο μέρος του ανοίγματος με ασφάλεια μαζί. Καλωσορίζω την Ουκρανία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία στο σύστημα ψηφιακών πιστοποιητικών COVID και προσβλέπω σε περισσότερους γείτονές μας να συνδεθούν σύντομα », δήλωσε ο Επίτροπος Várhelyi καλωσορίζοντας τις χώρες στην πύλη.

Περίπου 60 άλλες χώρες σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένα DCC επειδή έχουν εγκριθεί και αναγνωριστεί τόσο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) όσο και από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA).

Προηγουμένως, η IATA αναγνώρισε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδόθηκαν από την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο, επιτρέποντας στους κατόχους των εγγράφων να ταξιδεύουν ελεύθερα μεταξύ των χωρών παρουσιάζοντας ψηφιακά ή φυσικά αποδεικτικά στοιχεία για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 ή την ανάκτηση από τον ιό.

Μέχρι τις 27 Αυγούστου, οι χώρες της ΕΕ, καθώς και η Νορβηγία, το Λιχτενστάιν, η Ελβετία, η Ισλανδία, η Τουρκία, η Ουκρανία και η Βόρεια Μακεδονία, είχαν εκδώσει πάνω από 350 εκατομμύρια από αυτά τα πιστοποιητικά.

Πηγή tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου