Ειδήσεις

“Άμεσα μέτρα επιτέλους” ζητούν οι φορείς του Τουρισμού-Ανεβαίνουν οι τόνοι-Δηλώσεις Ρέτσου και Τάσιου

Για την λήψη άμεσων μέτρων για τις επιχειρήσεις του Τουρισμού, ξενοδοχειακές και άλλες, πιέζουν οι φορείς του Τουρισμού, καθώς η πτώχευση του Thomas Cook, έχει οδηγήσει σε ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων, που μπορεί να οδηγήσουν σε οικονομική ασφυξία πολλές επιχειρήσεις.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την προώθηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία παρέχεται η δυνατότητα εξαίρεσης από απόδοση του φόρου διαμονής στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημίες από την αιφνίδια πτώχευση του συγκεκριμένου τουριστικού πράκτορα, για διάστημα 17 ημερών (!!!), από 23 Σεπτεμβρίου, έως 10 Οκτωβρίου…

Και κατά τα λοιπά, παραπέμπει στο αόριστο μέλλον, αναφέροντας στην ανακοίνωση ότι «Το επόμενο διάστημα, το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και άλλους αρμόδιους φορείς, όταν υπάρξει πληρέστερη εικόνα των επιπτώσεων, θα προβεί σε νέες πρωτοβουλίες».

Σε δήλωσή του με αφορμή την πτώχευση του Thomas Cook Γερμανίας, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος τονίζει: «Λυπάμαι που η αρχική μας εκτίμηση επιβεβαιώνεται. Η αίτηση πτώχευσης του Γερμανικού βραχίονα του Thomas Cook αποδεικνύει ότι το πρόβλημα για τον τουρισμό είναι συστημικό. Απαιτείται ψυχραιμία από τους επαγγελματίες του χώρου και επιτέλους άμεσα μέτρα στήριξης της Πολιτείας». Αναφερόμενος στο μέγεθος των επιπτώσεων, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ είχε αναφέρει: «Καταθέσαμε δέσμη άμεσων μέτρων προς την κατεύθυνση της άμβλυνσης των επιπτώσεων της πτώχευσης του Thomas Cook για τις επιχειρήσεις & τους πελάτες τους. Το γεγονός αυτό για τον Ελληνικό τουρισμό είναι κατ’ αναλογία ίδιου μεγέθους με τη χρεωκοπία της Lheman».

Ενδεικτικό της «κλιμάκωσης» των δηλώσεων, που καταδεικνύει την ανησυχία από τηυν απραξία της κυβέρνησης, είναι το γεγονός ότι στις 23 Σεπτεμβρίου, ο κ. Ρέτσος, είχε δηλώσει: «Η πτώχευση της Thomas Cook αποτελεί μια δυσάρεστη εξέλιξη που απαιτεί γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση. Είμαστε σε συνεργασία με την Πολιτεία για την άμβλυνση των επιπτώσεων. Ο ελληνικός τουρισμός έχει το βάθος και την ποιότητα για να ανταπεξέλθει και σε αυτή τη δυσκολία».

Η ΠΟΞ

Και ο πρόεδρος όμως της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, σε ανάρτησή του χθες στα κοινωνικά δίκτυα, ανέφερε: «ΕΡΤ3. Σε 10 λεπτα κουβέντα για thomas cook και τα μέτρα της κυβέρνησης που ακόμη περιμενουμε!!!!», έχοντας προηγούμενως τονίσει με νόημα ότι «…Είναι δύσκολο να καταλάβω ….πως γίνεται η κυβέρνησή μας…να περιμένει να λάβει μέτρα , αφου δει πρώτα τι θα κάνει η Ισπανία!! Όσο για το φόρο διαμονής… επέλεξαν να μας απαλλάξουν απο την είσπραξη υπέρ του κράτους!! ΥΠΟΜΟΝΗ…ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ!! ΝΑ προσευχηθούνε να μην χρεωκοπήσουν στη Γερμανία!! Εμείς από μέρες ανάψαμε το κερί!!!».

πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου