Μία ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε ένα από τα νησιά της περιοχής ευθύνης της. Πρόκειται για «Τα Λέρεια» που θα γίνουν στο νησί της Λέρου σε συνδιοργάνωση με τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, τον Δήμο Λέρου και τον Γυμναστικό Σύλλογο Νέων Λέρου το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 στο Δημοτικό Στάδιο Λέρου (Ξηρόκαμπος).

«Τα Λέρεια»

Πρόκειται για μια αθλητική δραστηριότητα – εκδήλωση αγωνιστικής μορφής για ηλικίες 12 – 13 ετών φέτος γεννημένοι 2005 – 2005) ο οποίος διεξάγεται από το 2007. Φέτος κλείνει 11 χρόνια και δίνει την ευκαιρία και κίνητρα στους συλλόγους του κλασσικού αθλητισμού να «δουλεύουν» σωστά με τις ακαδημίες τους για την ανάδειξη ταλέντων με εκπληκτικά αποτελέσματα στο κομμάτι των αθλητών – αθλητριών ήδη από την ηλικία των 12 – 13 χρόνων, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία για συμμετοχή σε αγώνες, αφού αυτά τα παιδιά δεν έχουν ακόμη ηλικιακά δικαίωμα συμμετοχής στα πανελλήνια πρωταθλήματα και σε άλλες δραστηριότητες αγωνιστικής μορφής.

Κυρίαρχοι στόχοι των αγώνων αυτών είναι:

Η παροχή αγωνιστικών κινήτρων στους νεαρούς αθλητές των σωματείων της Δωδεκανήσου.

Η επέκταση της αγωνιστικής περιόδου μέχρι τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο.

Η επάνοδος στα στάδια και τα σωματεία των νεαρών αθλητών – αθλητριών μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η προσέλκυση νέων παιδιών στον Κλασσικό Αθλητισμό, ιδιαίτερα με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Η καταγραφή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων των νεαρών αθλητών – αθλητριών και η ένταξή τους στα αγωνιστικά τμήματα και τις ακαδημίες των συλλόγων μας.

Η κοινωνικοποίηση των παιδιών, αλλά και οι φιλίες μεταξύ τους που δημιουργούνται. Οι αγώνες αυτοί φέρνουν τα παιδιά κοντά από διαφορετικά νησιά και πορεύονται μαζί και στις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες τα επόμενα χρόνια.

Φέτος για πρώτη φορά στα «Λέρεια» θα λάβουν μέρος και αγωνίσματα μορφής Mini Athletics Games της κατηγορίας Mini (ηλικίας 9 έως 11 ετών) – φέτος γεννημένοι 2007 – 2008 – 2009). Μια καινοτομία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥκάτι μεταξύ Kids Athletics της IAAF και αγώνων ομαδικής μορφής που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στα Δωδεκάνησα το 2018.

Έτσι, στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες από 9 έως 13 ετών από την Ρόδο, την Κω, την Κάλυμνο, την Λέρο και την Πάτμο (11) σωματεία, συνολικά 200 παιδιά που έχουν ακόμη δικαίωμα παρουσίας σε αγώνες και πανελλήνια πρωταθλήματα. Με τον τρόπο αυτόν η ΕΑΣ διατηρεί έντονο το ενδιαφέρον των παιδιών για το στίβο μέσω της αγωνιστικής δράσης κι ενισχύει το αναπτυξιακό έργο των συλλόγων.

Επίσης με την δημιουργία νέων σωματείων στα Δωδεκάνησα, αλλά και την αύξηση των μικρών μας αθλητών αυξάνονται και οι ανάγκες των σωματείων οπότε δημιουργούνται και άλλες θέσεις εργασίας και απασχόλησης.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται αρωγός για κάθε αθλητική διοργάνωση σε όλα τα νησιά περιοχής ευθύνης της και κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την δημιουργία κινήτρων για τα παιδιά στον αθλητισμό.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ