Με ενέργειες του Συλλόγου “Αγία Μαρίνα” Παραδεισίου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κατέφθασαν χθες στη Ρόδο 12 τόνοι υγειονομικού υλικού (αναλώσιμα είδη και ιατρικά μηχανήματα), προσφορά νοσοκομειακών ιδρυμάτων της Σκανδιναβίας. Το υλικό θα διατεθεί για την κάλυψη αναγκών διαφόρων κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου Ρόδου και των ιδρυμάτων του νησιού.
Το πρωί της Δευτέρας, η πρόεδρος κ. Αναστασία Σταυριανού-Γεωργιάδη, και τα μέλη του Συλλόγου “Αγία Μαρίνα” Παραδεισίου παρέλαβαν στο λιμάνι της Ακαντιάς, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας, κ. Θωμά Σωτρίλλη και τον περιφερειακό συμπαραστάτη του πολίτη κ. Φίλιππο Τριομάτη το κοντέινερ με το υγειονομικό υλικό, το οποίο αμέσως διανεμήθηκε στο νοσοκομείο και στα ιδρύματα.
Για τη σημαντική αυτή προσφορά η κ. Αναστασία Σταυριανού-Γεωργιάδη, δήλωσε: «Η Ρόδος είναι η καρδιά του ελληνικού πολιτισμού. Οι σύλλογοι και οι εθελοντικές οργανώσεις της Ρόδου, είναι οι αρτηρίες που τροφοδοτούν με αίμα το σώμα του πολιτισμού. Είμαστε περήφανοι που πετύχαμε ένα ακόμη μεγάλο στόχο. Το 2016 καταφέραμε να τροφοδοτήσουμε τα ελληνικά νοσοκομεία και τα ιδρύματα με 60 τόνους, αναλώσιμων ειδών και νοσοκομειακό εξοπλισμό. Δώσαμε μεγάλες ποσότητες στο νοσοκομείου της Ρόδου, της Κω και στα ιδρύματα. Τροφοδοτήσαμε με άλλους 12 τόνους τα συνοριακά νοσοκομεία στην Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα παραλαμβάνουμε για τρίτη φορά αναλώσιμα είδη και νοσοκομειακό εξοπλισμό. Σε αυτή την παρτίδα υπάρχουν ιατρικά μηχανήματα για το νοσοκομείο Ρόδου. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται δύο υπερηχοτομογράφοι για τη γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου. Ο ένας που υπάρχει, δεν επαρκεί για τις υπάρχουσες ανάγκες. Η διοικήτρια του νοσοκομείου μας πληροφόρησε ότι υπάρχουν ανάγκες για φυγοκέντρους και εξασφαλίσαμε τρεις για το αιματολογικό τμήμα. Στην ουρολογική κλινική θα προσφέρουμε ειδικές εξεταστικές κλίνες. Θα καλύψουμε επίσης ανάγκες για άλλες κλινικές, όπως η παιδιατρική, η χειρουργική και το τμήμα επειγόντων περιστατικών. Θα ενισχύσουμε επίσης τον αντικαρκινικό σύλλογο στην πρωτοπάθεια που καταβάλλει για τη λειτουργία του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου. Συνεννοηθήκαμε με τον κ. Μπακίρη και δεσμευθήκαμε ότι θα δώσουμε οκτώ ηλεκτρικά νοσοκομειακά κρεβάτια που θα είναι η πρώτη μαγιά για το τμήμα αυτό. Ποσότητα αναλωσίμων θα διατεθεί στις φυλακές της Κω. Θα ενισχύουμε επίσης το ίδρυμα Κολυμπίων, που ήδη έχουμε εξοπλίσει με 60 ειδικά νοσοκομειακά κρεβάτια και καρέκλες. Είχαμε δεσμευθεί ότι θα δίναμε άλλα 10, τα οποία έχουμε εξασφαλίσει. Τέλος, θα προσφέρουμε στην αρχαιολογική υπηρεσία καροτσάκι και φορείο και ό,τι άλλο χρειάζεται για την άμεση εξυπηρέτηση και φροντίδα κάποιου τραυματία στη Μεσαιωνική Πόλη. Με τη βοήθεια της Περιφέρειας, πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».
Αναφορικά με τη συγκέντρωση όλου αυτού του υλικού, η πρόεδρος του Συλλόγου “Αγία Μαρίνα” Παραδεισίου δήλωσε: «Ο σύζυγός μου ήταν για δεκαπέντε χρόνια νοσοκομειακός γιατρός στη Σουηδία. Εγώ διετέλεσα υποδιευθύντρια τουρισμού Βορείου Ευρώπης στη Στοκχόλμη. Όλα αυτά τα χρόνια κάναμε γνωριμίες με ανθρώπους, αρχιάτρους, νοσοκομειακούς γιατρούς οι οποίοι μας στηρίζουν και μας βοηθούν να συγκεντρώνονται όλοι αυτοί οι τόνοι υγειονομικού υλικού. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια που μας υποστήριξε στις γραφειοκρατικές διαδικασίες, εκτελωνισμούς κλπ. Ήταν σημαντική η βοήθειά τους. Επόμενος μας στόχος είναι η κάλυψη των αναγκών των μικρών νησιών. Ευχαριστούμε γενικά όλους όσους μας στηρίζουν».
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Σωτρίλλης συνεχάρη το σύλλογο “Αγία Μαρίνα”, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία ακόμη σπουδαία προσφορά που θα ανακουφίσει τις ανάγκες του νοσοκομείου και των ιδρυμάτων σε μεγάλο βαθμό. «Συγχαίρουμε κι ευχαριστούμε την κ. Σταυριανού και όλα τα μέλη του Συλλόγου “Αγία Μαρίνα” για την τόσο σπουδαία δουλειά που κάνουν. Εμείς αναλάβαμε ως Περιφέρεια τη διεκπεραίωση κάποιων γραφειοκρατικών διαδικασιών ώστε να φτάσουν όλα αυτά τα υλικά στη Ρόδο. Τα προσφερόμενο υγειονομικό υλικό θα ανακουφίσει τις ανάγκες του νοσοκομείου και των ιδρυμάτων σε σημαντικό βαθμό. Για μία φορά αποδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ευχαριστούμε και πάλι το Σύλλογο “Αγία Μαρίνα” για το θεάρεστο αυτό έργο», είπε ο κ. Σωτρίλλης.
Ο περιφερειακός συμπαραστάτης του πολίτη εξήρε τις προσπάθειες του συλλόγου “Αγία Μαρίνα” Παραδεισίου υποσχόμενος ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα υποστηρίζει πάντα τις προσπάθειές που καταβάλλει. «Σε δύσκολες εποχές σαν αυτές που ζούμε, ο σύλλογος “Αγία Μαρίνα” Παραδεισίου συνεχίζει να μας εκπλήσσει. Είναι η τρίτη χρονιά που συνεργαζόμαστε και αρχικά δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε τη σπουδαιότητα αυτής της προσπάθειας. Τόνοι υγειονομικού υλικού καταφθάνουν στη Ρόδο και στα νησιά για να ανακουφίσουν τις υπάρχουσες ανάγκες. Εμείς το μόνο που έχουμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα στηρίζουμε το σύλλογο σε κάθε του προσπάθεια. Συγχαρητήρια στο σύλλογο Αγία Μαρίνα… Συνεχίστε έτσι, εμείς θα είμαστε δίπλα σας», τόνισε ο κ. Τριομάτης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ