Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της αναπληρώτριας Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, ένας 52χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (υπό την ειδικότερη μορφή της παραλαβής, προμήθειας και κατοχής ακατέργαστης κάνναβης), που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών περιήλθαν πληροφορίες που έφεραν τον κατηγορούμενο να κατέχει και να διακινεί μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε τοξικομανείς της Ρόδου.
Από την επιτήρησή του εξακριβώθηκε ότι διαμένει μόνιμα σε οικία στον οικισμό Καστελλοριζιών και το πρωί του Σαββάτου οι αστυνομικοί που διενεργούσαν ελέγχους σε μεταφορικές εταιρείες βρήκαν σε μια επί της λεωφόρου Τσαΐρι-Αεροδρομίου ένα ύποπτο δέμα με στοιχεία αποστολέα και παραλήπτη αυτά του κατηγορούμενου.
Το δέμα τέθηκε υπό επιτήρηση και όταν την 10.30 της 22ας Αυγούστου 2020 ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στην εταιρεία με ένα μαύρο αυτοκίνητο τύπου Ford Focus και το παρέλαβε, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Το δέμα περιείχε πέντε αυτοσχέδιες ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες με κάνναβη βάρους 5.320 γραμμαρίων. Κατασχέθηκε ακόμη ένα κινητό τηλέφωνο με δύο αριθμούς sim που κατείχε και το όχημα.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 ζυγαριές ακριβείας.
Απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστήριξε με επίκληση σχετικών βεβαιώσεων ότι από το έτος 1981 και από ηλικία 13 ετών, εξαιτίας της έντονης ψυχολογικής φόρτισης που βίωνε, άρχισε «αφελώς» τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ινδικής κάνναβης.
Αργότερα σε ηλικία 15 ετών, έκανε χρήση κοκαΐνης, με αποτέλεσμα γρήγορα να εθιστεί.
Στην ηλικία των 18 ετών ελάμβανε ημερησίως 1 έως 2 γραμμάρια ηρωίνης, σε 10 δόσεις, δια ερρινισμού, καπνιστή ή και ενδοφλέβια, ενώ παράλληλα έκανε ενδοφλέβια χρήση σε συνδυασμό με τη χρήση ναρκωτικών δισκίων (ενδεικτικώς Hipnosedon, Vulbegal, Artane, Akineton, Xanax,Travor) και κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.
Δυστυχώς λόγω της δυσκολίας εύρεσης της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας (ηρωίνης), άρχισε τη χρήση άλλων ναρκωτικών ουσιών και κυρίως ινδικής κάνναβης, καθώς και την κατανάλωση δισκίων Xanax, προκειμένου να αποφύγει τυχόν επακόλουθο στερητικό σύνδρομο, όπως η εφίδρωση, ρίγη, τρέμουλο, δακρύρροια, ρινόρροια, τάση για εμετό, λόγω της εξάρτησης του από την ηρωίνη.
Αιτήθηκε εξάλλου τη διενέργεια και νέας πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί εκ νέου η τοξικομανία του.
Οπως είπε εξάλλου, δύο ημέρες πριν συλληφθεί από τους άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, μετέβη στην Αθήνα, όπου ένα άτομο αλβανικής καταγωγής, του οποίου τα στοιχεία δε γνώριζε προσωπικά, του παρέδωσε ένα κιβώτιο, στο οποίο δεν γνώριζε ότι περιέχονταν η συγκεκριμένη ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και το οποίο προοριζόταν για τη Ρόδο, χωρίς ωστόσο να ξέρει τον τελικό παραλήπτη αυτής της ποσότητας κάνναβης.
Την ίδια μέρα πήγε σε μεταφορική εταιρεία και έστειλε το εν λόγω χαρτοκιβώτιο με τελικό προορισμό την πόλη της Ρόδου, ενώ έδωσε τα δικά του προσωπικά στοιχεία ως στοιχεία αποστολέα και παραλήπτη.
Διατείνεται δε ότι του υποσχέθηκε ότι θα μπορούσε να πάρει μέρος και δη 100 γραμμάρια, από την περιεχόμενη στο δέμα ποσότητα για την κάλυψη των προσωπικών του αναγκών
Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής, Ευη Αρνιθενού και Μιχάλης Κουντούρης.

Συνελήφθη 44χρονος
για διακίνηση
ναρκωτικών στη Ρόδο
Την Πέμπτη θα απολογηθεί ενώπιον της κ. Ανακρίτριας ένας 44χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, που συνελήφθη την 24η Αυγούστου 2020, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Προχθες το μεσημέρι έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία του δράστη όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 879,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δύο ζυγαριές ακριβείας.
Εξεταζόμενος ισχυρίστηκε ότι κατείχε τα ναρκωτικά για ιδίαν χρήση.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ