Στενεύει ο κλοιός των λιμενικών του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου γύρω από την οργανωμένη σπείρα πλαστογράφων που προμηθεύει με ταξιδιωτικά έγγραφα μετανάστες και στο νησί της Ρόδου.
Οι λιμενικοί συνέλαβαν χθες έναν 35χρονο Τούρκο που εντοπίστηκε περί ώραν 10:30 μετά τον κατάπλου του Blue Star 2 στον λιμένα της Ακαντιάς να κατέχει ένα διαβατήριο Βελγίου με στοιχεία Willemsen Joris Michel, ένα διαβατήριο Γαλλίας με στοιχεία Aubert Julien Claude Dominique, ένα διαβατήριο Ρουμανίας με στοιχεία Ignat Sorin Ionel, δύο ταυτότητες Ρουμανίας με στοιχεία Antonie Olivier Bruro Roche και μια ελληνική ταυτότητα με στοιχεία Αλέκος Αλεξανδράκης.
Ο κατηγορούμενος, που θα δικαστεί σήμερα ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείο Ρόδου, σκόπευε να ταξιδέψει στην Φινλανδία μέσω του αεροδρομίου Διαγόρας της Ρόδου.
Θυμίζουμε ότι άνδρες της ίδιας υπηρεσίας προχώρησαν την 13η Αυγούστου 2020 στην σύλληψη τριών Σύρων μεταναστών, ηλικίας 29, 25 και 21 ετών, εκ των οποίων οι δύο κρατούνται στο ΚΥΤ της Κω.
Πιο συγκεκριμένα την 13η Αυγούστου 2020 και περί ώραν 10.10 κατά την διενέργεια αστυνομικών ελέγχων μετά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «Blue Star» στον λιμένα Ακαντιάς Ρόδου συνελήφθησαν οι ανωτέρω διότι έπειτα από σωματική έρευνα και έρευνα αποσκευών τους ανευρέθησαν στην κατοχή τους 19 ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας.
Πιο συγκεκριμένα στην κατοχή του πρώτου βρέθηκαν δύο ταυτότητες Δανίας, δύο ταυτότητες Ιταλίας, 4 Βελγίου κι ένα διαβατήριο Δανίας. Ολα τα έγγραφα είναι αμφιβόλου γνησιότητας.
Στην κατοχή του δεύτερου βρέθηκαν δύο άδειες παραμονής Ιταλίας, δύο ταυτότητες Γερμανίας, δύο ταυτότητες Βελγίου και δύο άδειες παραμονής Ολλανδίας ενώ στου τρίτου δύο ταυτότητες Ιταλίας.
Τα έγγραφα κατασχέθηκαν και πρόκειται να αποσταλούν σε αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω ανάλυση.
Οι συλληφθέντες δήλωσαν ότι προμηθεύτηκαν τα ανωτέρω έγγραφα από αλλοδαπό (α.λ.σ.) στην περιοχή της Ομόνοιας Αθηνών έναντι χρηματικού αντιτίμου και επρόκειτο να τα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να ταξιδέψουν αεροπορικώς από τον αερολιμένα Ρόδου σε χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επιπρόσθετα για τους δύο πρώτους συλληφθέντες διαπιστώθηκε ότι είναι κάτοχοι αποφάσεων περί περιορισμού της ελευθερίας τους και παραμονής τους σε Κ.Υ.Τ. Κω.
Ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας ο οποίος με προφορική εντολή διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι και η δικογραφία να υποβληθεί κατά τα κεκανονισμένα.
Οι δύο πρώτοι για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι κρατούνται διοικητικά πρόκειται να παραδοθούν σε τμήμα διαχείρισης μετανάστευσης Ρόδου για δικές τους κατ’ αρμοδιότητα ενέργειες.

Διενεργείται προανάκριση.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ