ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύσκεψη στο Δημαρχείο για την καθαριότητα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σκουπίδια

Η λει­τουρ­γία του τομέα κα­θα­ριό­τη­τας και η συ­νερ­γα­σία με την κοι­νο­πρα­ξία «HELLESI – ΠΕΡΜΕ ΑΕ» ήταν το αντι­κεί­με­νο σύ­σκε­ψης που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε χθες στο Δήμο Ρόδου.

Στη σύ­σκε­ψη συμ­με­τεί­χαν ο δή­μαρ­χος κ. Στά­θης Κου­σουρ­νάς, ο νέος δή­μαρ­χος κ. Φώτης Χα­τζη­διά­κος, ο εντε­ταλ­μέ­νος δη­μο­τι­κός σύμ­βου­λος για θέ­μα­τα κα­θα­ριό­τη­τας κ. Δη­μή­τρης Κα­ρα­τζιάς και οι εκ­πρό­σω­ποι της κοι­νο­πρα­ξί­ας «HELLESI – ΠΕΡΜΕ ΑΕ», που έχει την ευ­θύ­νη για την κα­θα­ριό­τη­τα των του­ρι­στι­κών πε­ριο­χών του νη­σιού.

Ση­μειώ­νε­ται πως η σύμ­βα­ση που έχει συ­να­φθεί με­τα­ξύ της κοι­νο­πρα­ξί­ας και του Δήμου Ρόδου λήγει στις 31 Δε­κεμ­βρί­ου του 2015.

«Ενη­με­ρώ­σα­με τον νέο δή­μαρ­χο κ. Φώτη Χα­τζη­διά­κο για την σύμ­βα­ση που έχει υπο­γρα­φεί με την κοι­νο­πρα­ξία.

Συ­ζη­τή­σα­με για τις αδυ­να­μί­ες και τα δυ­να­τά ση­μεία της σύμ­βα­σης που λήγει στο τέλος του έτους 2015. Έπρε­πε να γνω­ρί­σει τους εκ­προ­σώ­πους των εται­ρειών με τις οποί­ες συ­νερ­γα­ζό­μα­στε. Με τον τρόπο αυτό μπαί­νουν οι βά­σεις και για τη βελ­τί­ω­ση των υπη­ρε­σιών που θα πα­ρέ­χο­νται», δή­λω­σε μετά τη σύ­σκε­ψη ο δή­μαρ­χος κ. Στά­θης Κου­σουρ­νάς.

Ο δή­μαρ­χος τό­νι­σε πως για να πιά­νουν τόπο οι προ­σπά­θειες που γί­νο­νται στον τομέα κα­θα­ριό­τη­τας απαι­τεί­ται και η συ­νερ­γα­σία των πο­λι­τών.

«Πρέ­πει να υπάρ­χει συ­νερ­γα­σία και με τους πο­λί­τες. Η απο­κο­μι­δή των απορ­ριμ­μά­των γί­νε­ται σε συ­γκε­κρι­μέ­νες ώρες. Υπάρ­χουν όμως κά­ποιοι που ρί­χνουν σε ώρες που δεν πρέ­πει σκου­πί­δια στους κά­δους. Χρειά­ζε­ται προ­σο­χή και πιστή εφαρ­μο­γή του κα­νο­νι­σμού που έχει συ­ντα­χθεί. Αν θέ­λου­με να βελ­τιω­θεί η ει­κό­να της πό­λε­ως θα πρέ­πει να υπάρ­χει συ­νερ­γα­σία και σε­βα­σμός των κα­νό­νων. Να μην τα πε­ρι­μέ­νουν όλα από το Δήμο. Δεν δια­θέ­του­με αν­θρώ­πους που να δου­λεύ­ουν όλη την ημέρα και όλη τη νύχτα στην Διεύ­θυν­ση Κα­θα­ριό­τη­τας. «Αγκά­θι» είναι επί­σης και τα ογκώ­δη αντι­κεί­με­να. Πα­λαιό­τε­ρα έμε­ναν για ημέ­ρες σε διά­φο­ρα ση­μεία της πόλης και συ­νή­θως δίπλα στους κά­δους. Οι πο­λί­τες θα πρέ­πει να συ­νει­δη­το­ποι­ή­σουν πως τα υλικά αυτά δεν θα πρέ­πει να κα­τα­λή­γουν στο ΧΥΤΑ. Αυτά πρέ­πει να τα συ­νει­δη­το­ποιούν οι πο­λί­τες», τό­νι­σε ο κ. Στά­θης Κου­σουρ­νάς και υπεν­θύ­μι­σε ακόμη πως η σύμ­βα­ση υπε­γρά­φη πριν από ένα χρόνο.

Σε ερώ­τη­ση σχε­τι­κά με τις κι­νή­σεις τις οποί­ες θα πρέ­πει να κάνει η νέα δη­μο­τι­κή αρχή στον τομέα της Κα­θα­ριό­τη­τας, ο κ. Στά­θης Κου­σουρ­νάς δή­λω­σε:

«Στην νέα προ­κή­ρυ­ξη θα πρέ­πει να λη­φθεί υπόψη η εμπει­ρία που απο­κτή­θη­κε. Αυτό είναι ζή­τη­μα της νέας δη­μο­τι­κής αρχής. Ο κ. Φώτης Χα­τζη­διά­κος κα­τοι­κεί στην πόλη και γνω­ρί­ζει τις αδυ­να­μί­ες που υπάρ­χουν. Μπο­ρεί να υπάρ­ξει βελ­τί­ω­ση. Δεν μπο­ρεί να αυ­ξη­θεί το μό­νι­μο προ­σω­πι­κό και είναι λίγοι οι επο­χι­κοί που προ­σλαμ­βά­νου­με κάθε χρόνο. Φέτος εγκρί­θη­καν μόνο 45 προ­σλή­ψεις».

Ο δή­μαρ­χος ανα­φέρ­θη­κε και στη λει­τουρ­γία του ΧΥΤΑ. «Οι συν­θή­κες που έχουν δη­μιουρ­γη­θεί στο ΧΥΤΑ είναι τε­λεί­ως δια­φο­ρε­τι­κές. Έχει τεθεί σε λει­τουρ­γία νέο κύτ­τα­ρο. Η νέα δη­μο­τι­κή αρχή δεν θα αντι­με­τω­πί­σει προ­βλή­μα­τα, όπως εμείς. Αρ­κε­τές φορές στη διάρ­κεια της θη­τεί­ας μας ση­μειώ­νο­νταν βλά­βες στα μη­χα­νή­μα­τα με συ­νέ­πεια να κλεί­νει ο Χώρος Υγειο­νο­μι­κής Ταφής Απορ­ριμ­μά­των και να δη­μιουρ­γεί­ται συμ­φό­ρη­ση στην πόλη. Αυτά δεν θα υπάρ­χουν στην επό­με­νη θη­τεία. Αντι­με­τω­πί­στη­καν ζη­τή­μα­τα που σχε­τί­ζο­νταν με τον εξο­πλι­σμό. Χρειά­ζε­ται όμως ανα­νέ­ω­ση του στό­λου των απορ­ριμ­μα­το­φό­ρων. Εί­χα­με προ­γραμ­μα­τί­σει την αγορά δύο νέων οχη­μά­των. Το επό­με­νο έτος μπο­ρεί να γίνει αυτό αφού θα υπάρ­χουν δια­θέ­σι­μοι πόροι», δή­λω­σε ο κ. Στά­θης Κου­σουρ­νάς.

Στην σύ­σκε­ψη που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο γρα­φείο του δη­μάρ­χου ανα­φέρ­θη­κε και ο εκ­πρό­σω­πος της κοι­νο­πρα­ξί­ας κ. Σπύ­ρος Κα­ρού­ζος.

«Πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σή­με­ρα συ­νά­ντη­ση με την απερ­χό­με­νη και τη νέα δη­μο­τι­κή αρχή. Συ­ζη­τή­σα­με για την υλο­ποί­η­ση της σύμ­βα­σης και την αντι­με­τώ­πι­ση των ζη­τη­μά­των που ανα­κύ­πτουν. Ανα­φέρ­θη­καν τα προ­βλή­μα­τα που πα­ρου­σιά­στη­καν και ζη­τή­θη­κε να δο­θούν λύ­σεις για να υλο­ποι­η­θεί κα­λύ­τε­ρα το έργο. Θα βοη­θή­σου­με και εμείς για να βελ­τιω­θεί η ει­κό­να της Ρόδου», δή­λω­σε ο κ. Κα­ρού­ζος

Σε ερώ­τη­ση σχε­τι­κά με τα προ­βλή­μα­τα που πα­ρου­σιά­στη­καν τον ένα χρόνο της συ­νερ­γα­σί­ας με το Δήμο ο κ. Κα­ρού­ζος δή­λω­σε:

«Πάντα υπάρ­χουν το­μείς που χρή­ζουν βελ­τί­ω­σης. Το ση­μα­ντι­κό είναι πως κα­τα­βάλ­λου­με προ­σπά­θεια ώστε να αντι­με­τω­πί­ζου­με τις ελ­λεί­ψεις. Η ει­κό­να του νη­σιού έχει βελ­τιω­θεί πολύ σε σύ­γκρι­ση με την αντί­στοι­χη πε­ρί­ο­δο πέρσι που υπήρ­χε τε­ρά­στιο πρό­βλη­μα στον τομέα κα­θα­ριό­τη­τας. Η σύμ­βα­ση μας λήγει στις 31 Δε­κεμ­βρί­ου του 2015. Αν η νέα δη­μο­τι­κή αρχή επι­θυ­μεί τη συ­νέ­χι­ση της συ­νερ­γα­σί­ας θα πρέ­πει να ξε­κι­νή­σει την προ­ε­τοι­μα­σία για την προ­κή­ρυ­ξη του σχε­τι­κού δια­γω­νι­σμού. Μας εν­δια­φέ­ρει η συ­νέ­χι­ση της συ­νερ­γα­σί­ας».

Η κοι­νο­πρα­ξία έχει την ευ­θύ­νη για τον κα­θα­ρι­σμό των του­ρι­στι­κών πε­ριο­χών του νη­σιού μας.

«Δεν μπο­ρεί ο δήμος να κα­λύ­ψει τις ανά­γκες στις δη­μο­τι­κές ενό­τη­τες της Ρόδου. Το πλε­ο­νέ­κτη­μα είναι πως με τη βο­ή­θεια των ιδιω­τών δί­νο­νται λύ­σεις εκεί που πα­λαιό­τε­ρα υπήρ­χαν αδιέ­ξο­δα», δή­λω­σε ο κ. Κα­ρού­ζος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • The Egyptian  /  27.08.2014 11:07

    Ο δημαρχος εχει δικιο οτι και οι πολιτες πρεπει να βοηθουν,αλλα γιατι τοτε δεν τυπωνουν ενα φυλλαδιο που να μοιραστει σε ολα τα σπιτια με οδηγιες ? Αφου ξερουν οτι οι περισσοτεροι ελληνες ειναι σχετικα απολιτιστοι.Και τελος παντων ολοι γνωριζουμε την κατασταση που υπαρχει στις γειτονιες αλλα ειναι δυνατον οι κεντρικες αρτηριες απο οπου περνουν οι περισσοτεροι τουριστες να βρισκονται σε αυτη την αθλια κατασταση? Θα ηταν ενδιαφερον να δοθει στην δημοσιοτητα η συμβαση καθαριοτητας για να καταλαβουμε τι ειδους απαιτησεις εχει ο δημος,διοτι αν επρεπε να βαθμολογησω τις υπηρεσιες τους θα τους εβαζα 2/10.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.