“Αφήσατε να καεί κόσμος τζάμπα. Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού. Είχαμε δύο δευτερόλεπτα να σωθούμε” είπε μία από τους κατοίκους στον υπουργό Άμυνας (Vids)

Αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων στο Μάτι βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψή του το πρωί της Πέμπτης στις πληγείσες από τις καταστροφικές φωτιές περιοχές.

«Αφήσατε να καεί κόσμος τζάμπα. Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού» του είπε μία από τους κατοίκους. και ρώτησε: «Γιατί έκλεισε η Μαραθώνος, γιατί δεν έγινε εκκένωση, οι κατασκηνώσεις πώς εκκενώθηκαν; Είχαμε δύο δευτερόλεπτα να σωθούμε» συνέχισε.

Μια κοπέλα, κλαίγοντας φώναξε στον Πάνο Καμμένο: «δεν μας έμεινε τίποτα», «καήκαμε». «Μας είπαν “βουτήξτε να σωθείτε”. Πώς να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι;» Αμήχανος ο κ. Καμμένος απάντησε: «θα ανοίξουμε τους δρόμους προς τη θάλασσα. Αυτά έγιναν, τώρα θα υπάρξει πρόσβαση στην παραλία».

Ένας άλλος κάτοικος κατήγγειλε ότι «Δεν είδα Ένοπλες Δυνάμεις. Εγώ κολύμπησα και τα παιδιά μου και δεν τις είδαμε». Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός απάντησε στον πυρόπληκτο «Αυτά τα λες εσύ και ο Πορτοσάλτε»…

«28χρονα παιδιά αγνοούνται, δεν έχουν βρει ακόμα τα πτώματα. Ψάχνουν ακόμα» είπε μια άλλη νεαρή γυναίκα και ξέσπασε σε κλάμματα.

«Οι κατασκηνώσεις εκκενωθήκανε. Γιατί μας αφήσατε στο έλεος;» κραυγάζει μια κάτοικος της περιοχής προς τον Πάνο Καμμένο, θέτοντας ένα αμείλικτο ερώτημα.

«Ήρθε το Λιμενικό και δεν μπορούσε να πλησιάσει: “Λέει βρίσκουμε από κάτω, βουτήξτε να σωθείτε”, πώς να σωθούν οι ηλικιωμένοι; δεν ξέρουν μπάνιο ούτε στα ρηχά…» τονίζει μια κοπέλα με φωνή που αποκαλύπτει την αγωνία και τον πόνο της.

Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του στρατού που έχει στηθεί στην περιοχή, καθώς και το κινητό μαγειρείο που προετοιμάζει φαγητό για τους κατοίκους, αλλά και για τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας που επιχειρούν στην περιοχή.

Στη συνέχεια μετέβη το κέντρο συντονισμού του στρατού ξηράς που έχει στηθεί κοντά στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα, όπου ενημερώθηκε για τις περιπόλους που κάνουν κλιμάκια του στρατού με την πυροσβεστική και αστυνομία, για την προστασία περιουσιών, αλλά και τον εντοπισμό αγνοουμένων.

Πηγή news247.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ