Ειδήσεις

Στοχευμένες δράσεις από την Περιφέρεια για την προβολή της Κω στις διεθνείς αγορές

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Διεύθυνση Τουρισμού, έχοντας θέσει ως προτεραιότητα την διατήρηση των εξαιρετικών επιδόσεων των νησιών, που αποτελούν κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς διεθνώς και αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τα γρήγορα αντανακλαστικά τους, έχουν προγραμματίσει και ξεκινούν να υλοποιούν μία σειρά από δράσεις για την ανάδειξη της τουριστικής εικόνας του νησιού της Κω, μετά τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό.

Η Κως, δοκιμάστηκε και άντεξε. Η ζωή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της επανήλθε στους κανονικούς ρυθμούς, μέσα σε λίγες μόνο ώρες, χάρη στην συντονισμένη και ψύχραιμη διαχείριση της κατάστασης, σε στενή συνεργασία της Περιφέρειας με την Πολιτεία.

Η Κως αποτελεί πάντα ένα ασφαλή, φιλόξενο και πανέμορφο  προορισμό, έτοιμο να υποδεχθεί τον επισκέπτη για να του προσφέρει την καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία και αυτό είναι το μήνυμα που, με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της, η Περιφέρεια θα μεταφέρει στις διεθνείς αγορές.

Οι ενέργειες που  αφορούν  στην ανάδειξη της πραγματικής εικόνας της Κω, ως ένα από τους ωραιότερους και ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούς,  είναι οι εξής:

-Η Κως θα τύχει ιδιαίτερης προβολής σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις που θα πάρει μέρος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το 2017 και το 2018.

-Η Περιφέρεια θα προμηθευτεί ειδικό προωθητικό υλικό αποκλειστικά για την Κω, το οποίο θα διανέμεται στις τουριστικές εκθέσεις. Συγκεκριμένα έχουν γίνει οι διαδικασίες για την προμήθεια του εντύπου “GREECE IS KOS” (δίγλωσση έκδοση σε ελληνικά και αγγλικά). Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εκδοτικό εγχείρημα της «Καθημερινής» που φιλοδοξεί να αναδείξει την καλύτερη πλευρά της Κω, στο παγκόσμιο κοινό των ενημερωμένων ταξιδιωτών, απαιτητικών καταναλωτών, επαγγελματιών του τουρισμού, δυνητικών επενδυτών και όχι μόνο.

– Ξεκίνησε άμεσα ειδική καμπάνια στο campaign site  Aegeanislands-Likenoother καθώς και στα Social Media της καμπάνιας

-Ειδικό, εκτενές αφιέρωμα θα φιλοξενηθεί και στο Portal Discover Greece, που απαριθμεί πάνω από 6 εκατ. επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Παράλληλα ξεκίνησε προβολή της Κω και στα αντίστοιχα social media του Discover Greece.

Πέρα από τα παραπάνω, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου, ξεκίνησε ήδη ενέργειες που σκοπό έχουν  τη διαφύλαξη της εικόνας του νησιού μετά τον σεισμό.

Συγκεκριμένα,  έχει ξεκινήσει επαφές με Tour Operators, blogger και δημοσιογράφους μεγάλων ΜΜΕ έτσι ώστε να προβάλουν στοχευμένα το νησί, ειδικά την περίοδο από Νοέμβριο έως και Μάρτιο όπου πραγματοποιείται ο μεγαλύτερος όγκος των τουριστικών κρατήσεων.

Στον προγραμματισμό των δημοσιογραφικών ταξιδιών που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ και την Marketing Greece, θα ενταχθούν και press trips στην Κω, με στόχο να φιλοξενηθούν εκτενή δημοσιεύματα και ρεπορτάζ στα ξένα ΜΜΕ τα οποία θα αναδεικνύουν το ποιοτικό τουριστικό προφίλ του προορισμού.

Για τις δράσεις της Περιφέρειας που αφορούν στην ανάδειξη της τουριστικής εικόνας της Κω, η Ατνιπεριφερειάρχης, Μ. Παπαβασιλείου δηλώνει: «Η Κως επανήλθε στους φυσιολογικούς της ρυθμούς και αποτελεί έναν ασφαλή, φιλόξενο και πανέμορφο τουριστικό προορισμό. Πέρασε μία περιπέτεια, αλλά άντεξε.

Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται τώρα στο να διατηρήσουμε την Κω στην παγκόσμια συνείδηση ως ένα δημοφιλή, τουριστικό προορισμό. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που διαθέτουμε, έχουμε προγραμματίσει μία σειρά από δράσεις για να πετύχουμε το στόχο μας.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών, θα δώσουμε την ευκαιρία σε ξένους δημοσιογράφους να βιώσουν την ομορφιά των διακοπών στην Κω και να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους για την πραγματική εικόνα του νησιού μέσα από τα ΜΜΕ με τα οποία συνεργάζονται».

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου