ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προσωρινά κρατούμενος ο 30χρονος που παρέλαβε ένα ηχείο με κοκαΐνη και κάνναβη

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Δικαστήριο Ρόδου

Προ­σω­ρινά κρα­τού­με­νος κρίθηκε χθες, μετά την απο­λο­γία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτι­κής Ανα­κρί­τριας και της Εισαγ­γε­λέως Υπη­ρε­σίας, ένας 30χρονος ημε­δα­πός, κάτοι­κος Αρχαγ­γέ­λου, που συνε­λή­φθη την 22α Ιουνίου 2020 από τελω­νεια­κούς υπαλ­λή­λους για παρα­λαβή δέματος που περιείχε ναρ­κω­τικά.

Οπως έγραψε η «δημο­κρα­τική», ο 30χρονος διώ­κε­ται συγκε­κρι­μένα για δια­κί­νηση ναρ­κω­τι­κών ουσιών υπό την μορφή της παρα­λα­βής ινδικής κάν­να­βης και κοκα­ΐ­νης ενώ στο πλαίσιο της προ­α­νά­κρι­σης άσκησε το δικαί­ωμα της σιωπής και δεν έδωσε εξη­γή­σεις.

Χθες κρίθηκε επι­βε­βλη­μένη η κράτησή του για να απο­το­ξι­νω­θεί και θα οδη­γη­θεί στις φυλακές του Κορυ­δαλ­λού.

Οι τελω­νεια­κοί πραγ­μα­το­ποί­η­σαν έλεγχο παρου­σία σκύλου ανι­χνευτή ναρ­κω­τι­κών σε μετα­φο­ρική εται­ρεία και κατόπιν ένδει­ξής του, εντό­πι­σαν ένα δέμα με ύποπτο περιε­χό­μενο.

Κατά την 11.00 ώρα εμφα­νί­στηκε στην εται­ρεία για να παρα­λά­βει το δέμα ο κατη­γο­ρού­με­νος που επε­δί­ωξε να παρα­δώ­σει ακόμη ένα που περιείχε ενδύ­ματα για να σταλεί εκτός Ρόδου.

Μετά την παρα­λαβή και το άνοιγμα του δέματος, δια­πι­στώ­θηκε ότι περιείχε ένα ξύλινο ηχείο στο οποίο ήταν επι­με­λώς κρυμ­μένα 238 γραμ­μά­ρια κάν­να­βης και 209 γραμ­μά­ρια κοκα­ΐ­νης.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος δεν αμφι­σβή­τησε την ιδιό­τητα των ουσιών και παρα­δέ­χτηκε προ­φο­ρικά ότι ο παρα­λή­πτης ήταν ανύ­παρ­κτο άτομο και ότι το δέμα επρό­κειτο να το παρα­λά­βει ο ίδιος.

Κατα­σχέ­θη­καν τα ναρ­κω­ικά και το κινητό του τηλέ­φωνο, ενώ ακο­λού­θησε έρευνα στην οικία του και σε κατά­στημά του.

Στην οικία του βρέ­θη­καν και κατα­σχέ­θη­καν ένας τρίφτης με δύο ανταλ­λα­κτικά, μια ζυγαριά και μια πίπα καπνί­σμα­τος.

Απο­λο­γού­με­νος ισχυ­ρί­στηκε ότι προ­ό­ριζε τα ναρ­κω­τικά για δική του απο­κλει­στική χρήση γιατί είναι άτομο εξαρ­τη­μένο από τις ναρ­κω­τι­κές ουσίες τα τελευ­ταία 12 χρόνια.

Υπο­στή­ριξε ότι από την ηλικία των 15 ετών κάνει χρήση ινδικής κάν­να­βης και τα τελευ­ταία 12 χρόνια κάνει συστη­μα­τικά καθη­με­ρινή χρήση κοκα­ΐ­νης την οποία προ­μη­θεύ­ε­ται σε μικρές ποσό­τη­τες 5-10 γραμ­μα­ρίων από Αλβα­νούς που χρη­σι­μο­ποιούν ψευδή ελλη­νικά ονόματα, όπως «Χρήστος» και «Ανδρέας».

Το κάθε γραμ­μά­ριο κοκα­ΐ­νης που προ­μη­θεύ­ε­ται το πλη­ρώ­νει κάθε φορά από 35 έως 40 ευρώ και η συναλ­λαγή γίνεται είτε πίσω από το κτήριο της Νομαρ­χίας είτε πίσω από την καθο­λική Εκκλη­σία του Αγίου Φρα­γκί­σκου.

Το καλο­καίρι του 2019 γνω­ρί­στηκε, όπως είπε, σε bar στην περιοχή «Στεγνά» με έναν Αφρι­κανό τον οποίο και κατο­νό­μασε, ενώ ισχυ­ρί­στηκε ότι κατά τη διάρ­κεια της παν­δη­μίας και της απα­γό­ρευ­σης της κυκλο­φο­ρίας λόγω της παν­δη­μίας στε­ρή­θηκε την κοκαΐνη γεγονός που τον ανά­γκασε να αυξήσει τη χρήση της ινδικής κάν­να­βης την οποία πολύ εύκολα βρίσκει κανείς στην πιάτσα της Ρόδου.

Πριν από μία εβδο­μάδα περίπου εμφα­νί­σθηκε σε κατά­στημά του ο Αφρι­κα­νός και του είπε ότι στην Αθήνα όπου δια­μέ­νει έχει βρει μία πηγή κοκα­ΐ­νης στην απίθανη τιμή των 20 ευρώ το γραμ­μά­ριο αλλά ο έμπορος δεν πουλά ποσό­τη­τες κάτω των 200 γραμ­μα­ρίων.

Δέχθηκε όπως είπε να αγο­ρά­σει 200 γραμ­μά­ρια κοκα­ΐ­νης αντί του ποσού των 4.000 ευρώ και επίσης ίση ποσό­τητα ινδικής κάν­να­βης αξίας περίπου 500 ευρώ.

Υπο­στή­ριξε ότι ουδέ­ποτε μέχρι σήμερα παρέ­δωσε σε τρίτο πρόσωπο έστω για κέρασμα ναρ­κω­τι­κές ουσίες.

Ως συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής του παρί­στα­ται ο δικη­γό­ρος κ. Μανώλης Κου­τσού­κος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.