Ως Συντονιστική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό τις εκκλήσεις του δημάρχου Αστυπάλαιας για την ανάγκη αύξησης των δρομολογίων που συνδέουν τον Πειραιά και την Κω με το νησί της Αστυπάλαιας.Σε μια χρονιά που η τουριστική κίνηση θα είναι μειωμένη θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στα μικρά νησιά μας που εξαρτώνται οικονομικά στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποκλειστικά από τον τουρισμό.

Για τον λόγο αυτό κατατέθηκε σχετική ερώτηση στους συναρμόδιους υπουργούς από την βουλευτή Φωτεινή Μπακαδήμα.

Σας παραθέτουμε παρακάτω την σχετική ερώτηση.

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Άμεση ανάγκη επανασχεδιασμού ακτοπλοϊκών συνδέσεων με Αστυπάλαια»

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αστυπάλαιας, 1.500 άτομα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας κάνουν δωρεάν διακοπές με τις οικογένειες τους, από τις 15 Ιουνίου μέχρι και το τέλος του μήνα στην Αστυπάλαια, ανταποκρινόμενοι στο δωρεάν πρόγραμμα τετραήμερης φιλοξενίας. Για το σκοπό αυτό, οι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ταξιδεύει δωρέαν με πλοίο και αεροπλάνο, σε συμφωνία με συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή και αεροπορική εταιρεία, αντίστοιχα.

Εντούτοις, παρά τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, ο δήμαρχος Αστυπάλαιας κ Νίκος Κομηνέας, σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο νησί αποτελεί προορισμό κυρίως Ελλήνων με το 35% περίπου να προέρχεται από το εξωτερικό, επισημαίνει την ανάγκη για άμεσο επανασχεδιασμό των ακτοπλοϊκών συνδέσεων με αξιόπλοα σκάφη, με παράλληλη αξιοποίηση του λιμένα Μαστιχαρίου στην Κω, αλλά και του διεθνούς αεροδρομίου «Ιπποκράτης», ούτως ώστε να υπάρχει τακτική επικοινωνία και στο δίκτυο εσωτερικής σύνδεσης της Δωδεκανήσου.

Κατόπιν όλων των παραπάνω,

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:

1. Θα υπάρξει επιδότηση προκειμένου να αυξηθούν και αριθμητικά και σε συχνότητα τα δρομολόγια μεταξύ Αστυπάλαιας και λοιπών Δωδεκανήσων, καθώς μέχρι σήμερα υπάρχει ένα δρομολόγιο κάθε Κυριακή;

2. Προβλέπεται να αξιοποιηθεί το δεύτερο λιμάνι της Κω, στο Μαστιχάρι, για επιπλέον δρομολόγια προς Αστυπάλαια;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ